Krievijas IeM nav atradusi pārkāpumus Laimas Vaikules koncertdarbībā Krievijā

© Sputnik / Sergey MelkonovЛайма Вайкуле на пресс-конференции музыкального фестиваля "Лайма. Рандеву. Юрмала - 2018"
Лайма Вайкуле на пресс-конференции музыкального фестиваля Лайма. Рандеву. Юрмала - 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laimas Vaikules vizītes Krievijā ir legālas, viņa uzstājas saskaņā ar visām darba likumdošanas prasībām, liecina IeM pārbaude.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Krievijas Iekšlietu ministrijas Galvenā migrācijas pārvalde nesaskata pārkāpumus dziedātājas Laimas Vaikules koncertdarbībā Krievijas teritorijā, vēsta RIA Novosti.

"Veikti pārbaudes pasākumi, kuru rezultātā nav apstiprinājusies informācija par Latvijas Republikas pilsones Laimas Vaikules iespējamiem likumā noteiktās kārtības pārkāpumiem jautājumā par uzturēšanos Krievijā, iebraukšanu un izbraukšanu no KF, kā arī darbu Krievijā," – teikts ministrijas oficiālajā atbildē.

Подсчет денег - Sputnik Latvija
Gasparjans: gaidu, kad Vaikule iedziedāsies "es prasu naudu"

Iepriekš IeM Maskavas Sabiedriskās padomes Ekonomisko noziegumu darba grupas vadītājs Aleksandrs Haminskis nosūtīja pieprasījumu iekšlietu ministram Vladimiram Kolokoļcevam ar lūgumu pārbaudīt Vaikules koncertdarbību Krievijā. Cita starpā viņš lūdza "pārbaudīt faktus par Latvijas pilsones Vaikules nelikumīgu darbu Krievijā bez darba atļaujas vai patenta un saukt viņu pie administratīvās atbildības".

Haminskis pastāstīja ziņu aģentūrai, ka apmierināts ar pārbaudes rezultātiem.

"Esmu ļoti priecīgs par to, ka Vaikules godīgums un centieni pieturēties pie tiesiskajām vērtībām ir nemainīgi neatkarīgi no valsts, kurā viņa uzturas. IeM darbību operativitāte ļaus pielikt punktu histērijai, kas sarīkota ap dziedātājas nesenajiem izteikumiem preses konferencē Odesā," – viņš piebilda.

Šī gada augustā Vaikule preses konferencē Odesā paziņoja, ka nesniegtu koncertu Krimā, lai kādu honorāru viņai par to piedāvātu, jo eiropiešiem tas ir aizliegts. Tāpat viņa piebilda, ka pieturas pie negatīva viedokļa par PSRS un priecājas par tās sabrukumu.

Vaikules viedokli komentēja gan viņas kolēģi, gan politiķi, žurnālisti un sabiedriskie darbinieki. Daudzi izteikumi bija visai skarbi. Taču atradās arī tie, kas mākslinieci atbalstīja, norādot, ka viņas izteikumi pārvērsti par skandālu.

Laima Vaikule - Sputnik Latvija
Laima Vaikule no jauna pieķerta likumpārkāpumā

Vēlāk dziedātāja paskaidroja, ka ir gatava ierasties pussalā, kad rietumvalstis atcels sankcijas, kas vērstas pret Krieviju pēc Krimas atkalapvienošanās ar KF, un dziedāt pat bez maksas.

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu 2014. gadā. Marta plebiscītā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajiem likumiem un ANO Statūtiem, nobalsoja par atkal apvienošanos ar Krieviju. Kremlī vairākkārt uzsvēra, ka Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski".

Ziņu lente
0