Vaikule: Jūrmala zaudējusi to, kas bija padomju laikā, bet jaunajam vajadzīga nauda

© Sputnik / Sergey MelkonovЛайма Вайкуле
Лайма Вайкуле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziedātāja Laima Vaikule pastāstīja par Jūrmalas priekšrocībām un atklāja, jo viņa vēlētos mainīt šajā pilsētā.

RĪGA, 23. decembris — Sputnik. Dziedātāja Laima Vaikule intervijā radio Baltkom pastāstīja par Jūrmalu, kur viņa dzīvo jau 20 gadus.

Viņa atklāja, ka par dzīvi Jūrmalā var pateikties saviem suņiem. Agrāk viņa mitusi Stabu ielā Rīgā un tur nebija ērti izvest pastaigā suņus.

"Dzīvojot Jūrmalā, es saprotu, ka šeit visi viens otru pazīst, gluži kā ciemā. Tu ej un ar visiem sasveicinies. Patīkama sajūta, kad visapkārt visi ir savējie," – apliecināja dziedātāja.

Vaikule pauda pārliecību, ka pats jaukākais Jūrmalā ir gaiss. Māksliniece atzīmēja, ka gaiss ir labs visur Latvijā, taču Jūrmalā tas ir svaigākais, jo tur ir priedes.

Starp iemīļotākajām vietām Jūrmalā dziedātāja minēja jūras krastu un restorānu 36.Line. Galvenais pēc viņas domām, tomēr ir cilvēki, nevis vietas. Un tieši cilvēku dēļ viņa tur jūtas kā mājās.

Laima Vaikule atzina, ka Jūrmalai vēl nepieciešamas pārmaiņas, taču viņa saprot, kādus izdevumus prasa pilsētas attīstība.

"Vajadzīga nauda, lai kaut ko mainītu. Var attīstīt kūrorta virzienu. Baseini, viesnīcas, ārstniecības centri. Mēs esam zaudējuši to, kas bija padomju laikā, un vēl neesam paspējuši radīt tikdaudz jauna. Viss jaunais tagad ir privātais, taču ne visiem "privātajiem" pietiek naudas," – viņa uzsvēra.

Vaikule apliecināja, ka kritizēt kaut ko ir daudz grūtāk nekā darīt kaut ko īstu. Pec viņas domām, par tādu darbu var uzskatīt festivālu Rendez Vous. Tas radīts, lai parādītu Jūrmalu visai pasaulei.

Согласно социологическому опросу, праздновать 18 ноября собирается рекордный процент жителей Латвии - Sputnik Latvija
Krievi asimilējušies: Latvijas patriotu rindas pieaugušas

Dziedātāja paziņoja, ka festivālu apmeklē viesi pat no Amerikas, un tas liecina, ka viss būs kārtībā.

Iepriekš vēstīts, ka Vaikule pārdod savu eleganto savrupmāju Jūrmalā. Pircēja vārds netika izpausts, taču dziedātājas pavadonis un producents Andrejs Latkovskis stāstīja, ka nevarot teikt nevienu sliktu vārdu par šo cilvēku.

Latkovskis atzīmēja, ka mājas pārdošana ir ikdienišķa lieta un nebūt nenozīmē, ka Vaikule gatavojas pamest Latviju.

Ziņu lente
0