Nosaukta Krievijas domājamā atbilde pēc Ukrainas uzbrukuma Krimai

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasЗенитный ракетный комплекс С-400 "Триумф" в Крыму.
Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф в Крыму. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperts atgādināja, ka PSRS sabrukuma laikā Ukrainai bija milzīgs militārais potenciāls. "Taču tas viss ir izpārdots un izlaupīts," viņš konstatēja.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Militārais eksperts Jurijs Knutovs apšauba, vai Ukrainai ir potenciāls karam ar Krieviju, un pastāstīja, ar ko Kijevai draud uzbrukums Krimai, vēsta RIA Novosti.

Экс-канцлер ФРГ Герхард Шредер  - Sputnik Latvija
Krima nekad nepiederēs Ukrainai: Šrēders pieprasa atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas

Iepriekš Ukrainas kara flotes komandieris kontradmirālis Aleksejs Ņeižpapa paziņoja intervijā avīzei "Dumskaja", ka valsts Jūras spēki gatavojas pilnvērtīgai karadarbībai ar Krieviju, un apgalvoja: Ukraina plāno "atgūt" Krimu, kā arī gatavojas karam ar Krieviju.

"Būs lieli zaudējumi – gan mūsu karavīru, gan civiliedzīvotāju vidū," Ņeižpapa paziņoja.

Jurijs Knutovs kontradmirāļa izteikumus par gatavošanos triecienam pussalai nosauca par "politisku bravūru". Eksperts ir pārliecināts: UBS uzbrukuma gadījumā Krievijas armija atbildēs ne tikai tiem, kas uzbruks pussalai, bet arī pretinieka bāzēm un štābiem.

"Bāze Ļvovā un citas būs iznīcinātas pilnībā," precizēja eksperts.

Speciālists atgādināja, ka PSRS sabrukuma laikā Ukrainai bija milzīgs militārais potenciāls. "Taču tas viss ir izpārdots un izlaupīts. Šodien Ukrainas armijai nav tādu iespēju kā padomju periodā," viņš konstatēja sarunā ar avīzi "Večerņaja Moskva".

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Ukrainā nožēlo, ka Krimas iedzīvotāji nav "nomazgājušies asinīs" un "salūzuši kā slota"

Pie tam eksperts norādīja, ka pēdējos gados ar Ukrainas armijas attīstību nodarbojas ASV un NATO. Tās īstenojušas nopietnu UBS sagatavošanu.

"Tā vairs nav armija, kāda tā bija 2014. gadā. Ukrainas armijai jāpilda tāds pats uzdevums, kā savulaik Afganistānai no Padomju Savienības viedokļa: radīt spriedzi, izvilkt resursus aizsardzībai no sociāli ekonomiskā sektora," paskaidroja Knutovs.

Viņš precizēja, ka tā ir amerikāņu "Trojas zirga" stratēģijas elements attiecībā pret Krieviju, un Kijevas kareivīgie izteikumi atspoguļo NATO Krievijai naidīgo noskaņojumu.

Speciālists piebilda, ka ar aizsardzības bruņojuma aizsegu Ukrainai piegādā uzbrukuma ieročus, bet padomju ieroči tiek izvesti no ekspluatācijas.

"Ieroči tiek piegādāti ne tikai UBS, bet arī nacistiskajām vienībām, kuru uzdevums ir iztīrīt Donbasu un Krimu," piebilda eksperts.

Viņš pastāstīja, ka poligonos Ukrainā regulāri tiek izspēlēts uzbrukums, spēka ziņā UBS ir salīdzināmi ar Grieķijas armiju. Turklāt ar vietējiem pastāvīgi strādā amerikāņu un britu padomnieki. Knutovs uzskata, ka pēdējos gados Ukrainas armija pārgājusi NATO kontrolē.

Eksperts novērtēja arī Neižpapas paziņojumu par raķešu "Neptun" nozīmi Ukrainas armijai. Viņš uzsvēra, ka pieejami tikai daži raķetes eksemplāri.

"Es noskatījos video, kurā redzams "Neptun" pielietojums pret kuģi, un varu teikt, ka tam nav pieteikto īpašību. Tādu raķeti mēs ar savām PGA sistēmām varam iznīcināt," viņš vērtēja.

Штаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Ukraina, Lielbritānija, ASV un Igaunija parādīja ANO savu vienaldzīgo attieksmi pret Krimu

Ukrainas kara flotes komandieris Aleksejs Ņeižpapa paziņoja: ja Krievija uzbruks Hersonas apgabalam, Ukraina sāks pilna mēroga karadarbību. Pēc viņa vārdiem, Krievijai it kā esot vajadzīga piekļuve reģionā, lai novirzītu Dņepras ūdeni uz Krimu. Viņš piedraudēja ar raķešu kompleksu "Neptun", kas varot sasniegt Sevastopoli.

Militārpersonas izteikumus Kremlis nosauca par muļķību un histērijas vairošanu. Senators no Krimas, viceadmirālis Valērijs Kuļikovs ieteica ukraiņu militārpersonām "atvēsināt galvas", savukārt Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Šerins norādīja, ka Neižpapas izteikumi ir absolūti nepamatoti.

Ziņu lente
0