Putins: WADA lēmums par Krievijas atstādināšanu ir politizēts

© Marc BRAIBANT / AFPЛоготип Всемирного антидопингового агентства (ВАДА)
Логотип Всемирного антидопингового агентства (ВАДА) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien Pasaules Antidopinga aģentūra uz četriem gadiem atstādināja Krievijas sportistus no dalības starptautiskajās sacensībās, arī Olimpiskajās un Paralimpiskajās spēlēs.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) lēmums atstādināt Krievijas sportistus no dalības starptautiskajās sacensībās ir politizēts, vēsta RIA Novosti.

Pirmdien Pasaules Antidopinga aģentūra uz četriem gadiem atstādināja Krievijas sportistus no dalības starptautiskajās sacensībās, arī Olimpiskajās un Paralimpiskajās spēlēs. Sacensībās tiks pielaisti tikai "tīrie" Krievijas sportisti, kuri saņems neitrālu statusu.

Олимпийский символ, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Muļķīgs lēmums", taču "jāiet līdz galam": sporta leģendas par WADA lēmumu

"Tā tas iegājies jau kopš romiešu tiesību laikiem (..) Sods nevar būt kolektīvs un attiekties uz cilvēkiem, kam nav nekāda sakara ar noteiktiem pārkāpumiem – un visi to saprot. Man šķiet, to saprot arī WADA speciālisti," Putins teica preses konferencē pēc samita Parīzē "Normandijas formātā".

Viņš konstatēja, ka šī lēmuma pamatā ir "politiska rakstura apsvērumi, kam nav nekā kopēja ar sporta un olimpiskās kustības interesēm".

"Tas, kas atrodas virspusē un ko es redzu uzreiz – pret Krievijas nacionālo olimpisko komiteju pretenziju nav, un, ja nav pretenziju pret to, valstij ir jāuzstājas ar nacionālo karogu. Tāda ir olimpiskā harta," atgādināja prezidents.

Ziņu lente
0