KF elektroniskajām vīzām tiks noteikta maksa

© SputnikНевский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург
Невский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezmaksas elektronisko vīzu ieviešana rada riskus, ka tiks iesniegts liels skaits viltus pieteikumu, perspektīvā par šī dokumenta noformēšanu iekasēs nodevu, uzskata diplomāts Oļegs Konovalovs.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Perspektīvā elektroniskajām vīzām tiks noteikta maksa, konsulārās nodevas apmērs, visticamāk, būs līdzvērtīgs konsulārajai nodevai Krievijas un Eiropas Savienības vienošanās ietvaros – 35 eiro, paziņoja KF ŠM Sanktpēterburgas pārstāvniecības Konsulārās nodaļas vadītājs Oļegs Konovalovs, vēsta RIA Novosti.

Повседневная жизнь - Sputnik Latvija
Elektroniskās vīzas uz Pēterburgu ir ļoti populāras Latvijā un Igaunijā

Pēc viņa sacītā, bezmaksas elektronisko vīzu sistēma ietver noteiktus negatīvus elementus, tostarp pastāv risks, ka ārvalstu pilsoņi iesniegs daudz viltus pieteikumu.

"Cilvēks, kurš neko nemaksā par vīzu, var noformēt to citas personas vārdā, ievietot jebkādu fotogrāfiju, kaut vai pērtiķa fotogrāfiju," paskaidroja Konovalovs.

Pēc viņa piedāvājuma, pēc bezmaksas elektronisko vīzu ieviešanas pilotprojekta beigām Pēterburgā, Kaļiņingradā, Tālajos Austrumos, visticamāk, par elektroniskās vīzas noformēšanu sāks iekasēt nodevu.

"Ja tas (maksas elektronisko vīzu ieviešana) notiks, tad tas notiks 2021. gadā," sacīja Konovalovs.

Viņš nolēma neprognozēt iespējamo konsulārās nodevas summu, norādot, ka visdrīzāk tā būs piemērojama, tostarp atbilstoši konsulārajai nodevai Krievijas un ES vienošanās ietvaros (35 eiro).

Atgādināsim, ka KF prezidents Vladimirs Putins parakstīja rīkojumu par elektronisko vīzu režīma ieviešanu no 2019. gada 1. oktobra ārvalstu tūristiem, kuri apmeklē Pēterburgu un Ļeņingradas apgabalu. Savukārt septembra sākumā KF premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja 53 valstu sarakstu, kuru pilsoņi varēs apmeklēt Ļeņingradas apgabalu pēc jaunās sistēmas. Sarakstā tika iekļautas visas ES valstis.

Pirmajā dienā, kad tika atvērta pieteikumu iesniegšana elektronisko vīzu saņemšanai, pieteikumus iesniedza apmēram 3000 cilvēku.

Паром компании Silja Line - Sputnik Latvija
Baltiju uztrauc Krievijas elektroniskās vīzas

Vīzu ārzemnieki varēs noformēt, iesniedzot pieteikumu KF Ārlietu ministrijas portālā ne vēlāk, kā četras kalendārās dienas pirms paredzētā brauciena termiņā līdz 30 kalendārajām dienām ar atļauto uzturēšanās laiku Krievijā ne ilgāk par astoņām diennaktīm. Konsulārā nodeva par elektroniskās vīzas izsniegšanu netiek iekasēta.

Elektroniskās vīzas Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala apmeklēšanai ir derīgas iebraukšanai un izbraukšanai no KF ar gaisa transportu, autotransportu un ūdens transportu, kā arī neizmantojot transportlīdzekļus tikai sekojošajos robežkontroles punktos: lidosta "Pulkovo"; jūras kontroles punkti "Visocka", "Sanktpēterburgas Lielā osta" (Jūras stacija), "Sanktpēterburgas Pasašieru osta"; automobiļu kontroles punkti "Ivangoroda", "Torfjanovka", "Brusņičnoje", "Svetogorska"; gājēju caurlaides punkts "Ivangoroda".

Ieceļošana ar elektroniskajām vīzēm ar dzelzceļa transportu tehnisku iemeslu dēļ nav iespējama.

Tāpat kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Šāda vīza ir derīga 30 dienu garumā un atļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne ilgāk par astoņām diennaktīm kopš iebraukšanas brīža. Lai saņemtu elektronisko vīzu, ir jāaizpilda pieteikums specializētā Krievijas ĀM portālā.

Tika ziņots, ka no jūlija līdz augustam ārvalstu tūristi saņēma 10 tūkstošus elektronisko vīzu ieceļošanai Kaļiņingradas apgabalā.

Ziņu lente
0