Sanktpēterburga ieviesīs elektroniskās vīzas ārvalstu tūristiem no 1.oktobra

© © Sputnik / Игорь Руссак Петергоф, дворцово-парковый ансамбль
Петергоф, дворцово-парковый ансамбль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām nav prezicēts valstu saraksts, kuru pilsoņi varēs apmeklēt Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu ar bezmaksas elektronisko vīzu.

RĪGA, 20. jūlijs — Sputnik. Krievijas presidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, kas paredz elektronisko vīzu ieviešanu ārvalstu tūristiem braucieniem uz Pēterburgu un Ļeņingradas apgabalu no šī gada 1.oktobra. dokuments publicēts tiesiskās informācijas oficiālajā portālā.

Dekrēts paredz iebraukšanu KF teritorijā caur robežas šķērsošanas punktiem Pēterburgā un Ļeņingradas apgabalā uz parasto vienreizējo biznesa, tūrisma, un humāno vīzu pamata elektronisko dokumentu formā.

Вид на Кафедральный собор и Рыбную деревню  - Sputnik Latvija
Nosaukta galvenā problēma elektronisko vīzu noformēšanā Kaļiņingradas apmeklēšanai

Citu valstu pilsoņi var noformēt vīzu KF Ārlietu ministrijas vietnē ne vēlāk kā četras kalendārās dienas pirms plānotā brauciena ar atļauju uzturēties Krievijā ne vairāk kā astoņas diennaktis.

Konsulārā nodeva par elektroniskās vīzas noformēšanu netiks iekasēta.

Pagaidām nav prezicēts valstu saraksts, kuru pilsoņi varēs apmeklēt Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu ar bezmaksas elektronisko vīzu. Valdībai uzdots sastādīt sarakstu līdz 1.oktobrim, tāpat kā caurlaides punktu sarakstu, caur kuriem būs iespējams ierasties reģionā ar elektroinisko vīzu.

No 2019.gada 1.jūlija elektronisko vīzu režīms jau darbojas Kaļiņingradas apgabalā – to var apmeklēt 52 valstu pilsoņi.

No 2017.gada ar elektronisko vīzu Tālo Austrumu federālajā apgabalā var iebraukt 18 valstu pilsoņi.

В Калининград по электронной визе - Sputnik Latvija
Video
Laipni lūdzam Kaļiņingradā! Kā darbojas bezmaksas elektroniskā vīza

Saskaņā ar prezidenta Vladimira Putina rīkojumu jau no 2021.gada līdzīga iebraukšanas kārtība tiks izveidota visā Krievijas teritorijā. Elektronisko vīzu saņemšanas kārtība no 2021.gada 1.janvāra visā Krievijas teritorijā atšķirsies no kārtības, kas noteikta Tālajiem Austrumiem, Kaļiņingradai un Pēterbrgai. Valsts elektroniskajai vīzai tiks noteikta nodeva. Tās apjoms vēl nav zināms, taču nav domājams, ka tas būs augstāks par pašreizējo konsulāro nodevu parastās vīzas saņemšanai. Patlaban vienreizējās vīzas cena iebraukšanai Krievijā, atbilstoši pilsonībai un konsulārajai nodevai standarta termiņos svārstās no 35 līdz 125 eiro. Valstu saraksts, uz kurām tiks attiecināta iebraukšanas vīzu kārtība no 2021.gada, tiks apstiprināts papildus.

Ziņu lente
0