Latvijas kaķiem un suņiem neļāva uzstāties Maskavas cirkā

© Sputnik / Oksana DzadanSuņi. Foto no arhīva
Suņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas robežkontroles punktā "Burački" tika aizturēta mašīna ar kaķiem un suņiem no Latvijas, kuri devās uz Maskavas cirku.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Desmit suņi un divpadsmit kaķi no Latvijas, kuriem bija jādodas uz kādu no Maskavas cirkiem, tika atgriezti nosūtītājam vairāku pārkāpumu dēļ, tiek ziņots Sanktpēterburgas, Ļeņingradas un Pleskavas apgabala "Rosseļhoznadzor" pārvaldes mājas lapā.

Mašīna ar dzīvniekiem tika aizturēta daudzpusīgajā automobiļu Krievijas robežkontroles punktā "Burački". Veterinārās kontroles laikā speciālisti atklāja vairākus pārkāpumus: "Rosseļhoznadzor" atļaujas trūkums dzīvnieku ievešanai Eirāzijas Ekonomiskās savienības muitas teritorijā, nepatiesas informācijas sniegšana par karantīnas prasību ievērošanu.

Rīgas Centrāltirgus - Sputnik Latvija
Russian Food Road Show organizatori: baumas par izstādes izgāšanos ir pārspīlētas

Veikto pasākumu rezultātā izsniegta deklarācija par kravas atgriešanu, dzīvnieki tika atgriezti Latvijas teritorijā.

Kādam cirkam bija paredzēti dzīvnieki, ziņots netiek.

Atgādināsim, ka, saskānā ar veterinārajām prasībām, importējot uz Krievijas Federāciju cirka dzīvniekus, pirms nosūtīšanas tiem jābūt ne mazāk kā 21 dienu uzturētiem speciālās eksportētājvalsts karantīnas bāzēs vai atsevišķās telpās, kur tiek veikta klīniskā apskate un termometrija. Ne vēlāk kā 20 dienas pirms nosūtīšanas dzīvniekiem ir jābūt vakcinētiem, ja tie nav potēti pēdējo sešu mēnešu laikā.    

Ziņu lente
0