Putins paziņoja par pēkšņu pārbaudi Krievijas bruņotajos spēkos

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasЗенитные ракетные системы С-400 "Триумф"
Зенитные ракетные системы С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārbaude notiks līdz 22. jūnijam. Pārbaudes laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta militāro arsenālu stāvoklim, kā arī karaspēka lauka komandpunktu organizācijai.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Pārbaudes laikā tiks novērtēts armijas arsenālu stāvoklis un atsevišķu militārās vadības institūciju gatavība, paziņoja aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu.

Атомная подводная лодка - Sputnik Latvija
Britu JKS seko Krievijas zemūdenei Ziemeļu jūrā

"Lai novērtētu kaujas un mobilizācijas gatavību, šodien (14. jūnijā), no pulksten 7.00, saskaņā ar Bruņoto spēku virspavēlnieka rīkojumu tika uzsākta kārtējā pēkšņā pārbaude. Tiks pārbaudītas vairākas apbruņojuma un tehnikas noliktavas, kā arī atsevišķas militārās vadības iestādes," — informēja Šoigu sanāksmē.

Viņš paskaidroja: "Līdz ar karaspēka spēju pildīt uzdevumus atbilstoši paredzētajiem mērķiem dažādas intensitātes bruņotos konfliktos un krīzes situācijās, nepieciešams pievērst īpašu uzmanību Bruņoto spēku mobilizācijai, rezerves daļu stāvoklim, militārajai tehnikai un bruņojumam, kas glabājas noliktavās."

Pārbaudes laikā, kas ilgs 8 dienas – līdz 22. jūnijam, tiks izvērtēts, cik saskaņoti armija, vietējās varas iestādes un kara komisariāti organizē karaspēka lauka komandpunktus.

Военные учения на полигоне Клерк в Приморском крае - Sputnik Latvija
Krievija paplašina militāro sadarbību Āzijas un Klusā okeāna reģionā

"Īpaša uzmanība jāvelta operatīvā sastāva darba organizācijai, plānojot karaspēka izmantošanu dažāda rakstura krīzes situācijās," — uzsvēra aizsardzības ministrs.

Savam vietniekam Anatolijam Antonovam KF Aizsardzības ministrijas vadītājs uzdeva informēt ārvalstu atašejus par notiekošo karaspēka kaujas gatavības komplekso pārbaudi.

Pēkšņa kaujas gatavības pārbaudes prakse, kas pārtrūka pēc PSRS sabrukuma, tika atsākta pēc Šoigu iecelšanas aizsardzības ministra amatā 2012. gadā. Krievijā ik gadus notiek vairāk nekā 3 tūkstoši dažāda līmeņa mācību.

Mācību prakse

Pagājušajā nedēļā Krimā un Rostovas apgabalā sākās vērienīgas taktiskās aviācijas mācības, kurās piedalās 2,5 tūkstoši karavīru un vairāk nekā 50 aviācijas vienības.

Эсминец США Donald Cook. Архивное фото - Sputnik Latvija
Su-24M un Donald Cook duelis Baltijas jūrā

Mācību gaitā gaisā tika pacelti vairāk nekā 50 lidaparāti, tostarp kaujas helikopteri Mi-28N, Ka-52 и Mi-35М, transporta lidmašīnas Аn-12, Аn-26, kā arī jaunākie divvietīgie iznīcinātāji Su-30SM un modernizētie iznīcinātāji Su-27.

Vienlaikus kuģi, aviācija un Ziemeļu flotes motorizētā strēlnieku vienība piedalījās vērienīgās pretterorisma mācībās Barenca jūrā. Cīņas gatavībā bija Ziemeļu flotes atsevišķu struktūrvienību antiteroristiskās vienības, GKS un Ziemeļu flotes pretgaisa aizsardzības sistēma.

Martā Pleskavas apgabalā tika rīkotas gaisa desantnieku stratēģiskās komandu štāba mācības. Tajās piedalījās aptuveni 30 tūkstoši karavīru, 3,8 tūkstoši militārās tehnikas vienību un aptuveni 100 lidaparāti.

Ziņu lente
0