Britu JKS seko Krievijas zemūdenei Ziemeļu jūrā

© Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasАтомная подводная лодка
Атомная подводная лодка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji ziņo, ka Krievijas JKS zemūdeni vakar pavadījis Nīderlandes karakuģis.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Krievijas zemūdeni Ziemeļu jūrā pavada Lielbritānijas Jūras Karaspēku kuģis, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu mediju publicēto informāciju. Tie vēsta, ka runa šajā gadījumā varētu būt par zemūdeni "Starij Oskol". Tā pārvietojas starptautiskajos ūdeņos.

Krievijas zemūdene.Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NYT: Krievijas zemūdenes izaicina ASV un NATO

Telekanāls Sky News informē par britu kuģa kapteiņa Deniela Tomasa ziņojumu, kas liecina: zemūdene atrasta NATO sabiedroto kopīgajiem spēkiem. Viņš norāda, ka "šādas vienības pavadīšana ir parasta procedūra, kas pieņemta Lielbritānijas Karaliskajā flotē." Pie tam vakar zemūdeni pavadījusi Nīderlandes JKS raķešu fregate "Tromp".

Zemūdene "Starij Oskol" iekļauta Krievijas JKS Melnās jūras flotes zemūdeņu brigādes sastāvā. Tas ir "Varšavjanka" tipa kuģis, kas nosaukts par godu pilsētai Krievijā. Flotes sastāvā tā uzņemta pērnā gada vasarā.

1. jūnijā Ziemeļu flotes komandieris viceadmirālis Nikolajs Jevmenovs informēja par zemūdenes valsts izmēģinājumu noslēgumu. Pēc izmēģinājumu programmas beigām zemūdene pametusi Ziemeļu flotes dislokācijas vietu un devusies uz savu bāzi Melnajā jūrā.

Пролет Су-24 над американским эсминцем USS Donald Cook. Съемка ВМС США - Sputnik Latvija
Video
Krievu lidotāju tikšanās ar amerikāņu eskadras kuģi Donald Cook Baltijas jūrā

Zemūdene pārvietojas virs ūdens, raksta britu preses izdevums The Sun un atzīmē, ka zemūdene, kas dodas Lamanša virzienā kļūs par pirmo krievu zemūdeni, kas dodas cauri šaurumam vairāk nekā desmit gadu laikā.

Lielbritānijas aizsardzības ministrs Mails Fellons paziņoja, ka situācija ar zemūdeni liecina par nacionālo JKS modrību starptautiskajos un teritoriālajos ūdeņos, kas ļauj pasargāt Lielbritāniju no potenciālajiem draudiem.

Pavasarī Latvijas Nacionālie bruņotie spēki regulāri ziņoja par Krievijas zemūdeņu atrašanos Latvijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Piemēram, nesen tika publicēta informācija par to, ka "Kilo" klases zemūdene atradusies 11 jūras jūdžu attālumā no valsts robežām.

Ziņu lente
0