Daugavpils mērs atbildēja Viņķelei: nevajag uzdzīt paniku

© Photo Даугавпилсская Городская ДумаНовый мэр Даугавпилса Игорь Прелатов
Новый мэр Даугавпилса Игорь Прелатов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saslimšanas statistika Daugavpilī skaidrojama ar Veselības ministrijas netālredzīgo politiku – uz pilsētu tiek vesti inficētie no visas valsts, uzskata Igors Prelatovs.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Daugavpils mērs Igors Prelatovs aizstāvēja pilsētas reputāciju pēc veselības ministres Ilzes Viņķeles sacītā, vēsta "Naša gazeta".

Pēc Viņķeles sacītā, valdība vakar ieviesa Daugavpilī papildu ierobežojumus, jo pilsēta "netiek galā". Prelatovs uzskata šādu vērtējumu par netaisnīgu. Pēc viņa sacītā, Daugavpils palīdz tikt galā visai Latvijai, un tieši ar to skaidrojama Covid-19 saslimšanas statistika pilsētā.

Илзе Винькеле - Sputnik Latvija
Daugavpils netiek galā: Viņķele piedāvās jaunus ierobežojumus

"Es ieteiktu Viņķeles kundzei pievērst uzmanību situācijai galvaspilsētā, nevis uzdzīt paniku Daugavpils iedzīvotājiem ar saviem izteicieniem. Šodien mums ikdienas ziņo par to, ka gultasvietu skaits galvaspilsētas slimnīcās tuvojas kritiskai atzīmei un veselības aprūpes sistēma atrodas uz kraha robežas.

Vai tad šāda situācija nav radusies tādēļ, ka ar Veselības ministrijas lēmumu tika slēgtas daudzas slimnīcas ar optimizācijas nepieciešamības ieganstu?" uzdeva jautājumu Prelatovs.

Pēc viņa sacītā, Covid-19 pandēmija nodemonstrēja Latvijas nespēju pretoties krīzes situācijām gan veselības aprūpē, gan ekonomikā.

"Ir acīmredzams, ka savulaik pieņemtie lēmumi bija netālredzīgi un sasteigti. Šodien mēs saskaramies ar to sekām, kad nespēja sniegt medicīnisko palīdzību nelielās pilsētās liek sūtīt pacientus uz pagaidām pieejamām medicīnas iestādēm visā valstī.

Un Daugavpils pacientiem, kurus ved pie mums ne tikai no visa Latgales reģiona, bet arī no Rīgas, Ogres, Aizkraukles un citām pilsētām, kļūst par vienīgo iespēju saņemt kvalitatīvu medicīnisko palīdzību cīņā ar Covid-19.

Аппарат для искусственной вентиляции легких - Sputnik Latvija
Cilvēki steiguši paballēties: slimnīcas gaida Covid-19 pacientu pieplūdumu

Būsim atklāti, ministres kundze, vai tad ne tas pieliek klāt Daugavpilij biedējošo statistiku? Vai tad ne Daugavpils Reģionālā slimnīca šodien atrodas uz frontes līnijas? Vai tad ne mūsu medicīnas iestādi plāno pārprofilēt reģionālā Covid-19 palīdzības centrā galvaspilsētas slimnīcām?" atzīmēja mērs.

Viņš piedāvāja Veselības ministrijai domāt par kvalitatīvu sejas masku iepirkšanu un to nodrošināšanu visiem Latvijas iedzīvotājiem, nevis biedēt iedzīvotājus ar skaļiem virsrakstiem medijos.

Covid-19 izplatības dēļ valdība plāno ieviest stingrākus drošības pasākumus Daugavpilī, Baldones, Krāslavas, Salacgrīvas, Aknīstes un Varakļānu novadā.

Ziņu lente
0