Daugavpils netiek galā: Viņķele piedāvās jaunus ierobežojumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien valdība apspriedīs papildu ierobežojumu ieviešanu reģionos, kurus Covid-19 ir skāris visvairāk.

RĪGA, 24. novembris – Sputnik. Veselības ministrija šodien piedāvās ieviest papildu ierobežojumus reģionos, kur saslimstība ir virs valsts vidējā rādītāja, paziņoja Latvijas Radio 4 raidījuma "Doma laukums" ēterā Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele.

Tostarp novados, kur izplatības līmenis ir augstāks, nekā vidēji valstī (konkrēti skaitļi vēl tiks apspriesti), piedāvās ieviest papildu pasākumus: tie var skart gan attālinātu mācību ieviešanu 5.-6. klašu skolēniem, gan papildu aizliegumu publiskiem un privātiem pasākumiem, gan pasažieru skaitu sabiedriskajā transportā, gan sporta pasākumus.

"Ja runājam par lielajām pilsētām, Daugavpils netiek galā," sacīja Viņķele.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Izvēle parādīsies tuvāk 2021. gada beigām: Latvijas vakcinācijas plāns pret Covid-19

Viņa uzsvēra: ja visi atbildīgi ievērotu ierobežojumus, nebūtu nepieciešams ieviest papildu pasākumus, taču šobrīd pacientu skaits slimnīcās pieaug pārāk ātri. Ja neievieš ierobežojumus, drīzumā nāksies ierobežot plānveida medicīnisko palīdzību.

"Slimnīcās, kur tiek veidotas jaunas Covid-19 gultasvietas, tas daļēji tiek darīts uz ambulatorās palīdzības vai dienas stacionāru rēķina… Tiek vērtēts, kur šie plānveida procedūru samazināšana vai atlikšana rada mazāku efektu pacientu potenciālajai veselībai," pastāstīja ministre.

Viņa uzsvēra, ka radikālus pasākumus, kas saistīti ar plānveida medicīnisko palīdzību, centīsies neieviest pēc iespējas ilgāk.

Viņķele piebilda, ka jaunākās klases ir salīdzinoši "epidemioloģiski drošās", galvenie slimības izplatības ceļi ir darbavietās. Lai gan iedzīvotāju pārvietošanās samazinājumu – piemēram, vecāku pārvietošanos, kuri ved bērnus uz skolu, – varētu atbalstīt.

"Mēs pieturamie pie domas, ka, ja skata bērnudārzus un klases no 1. līdz 4., epidemioloģiskie "bonusi" nepārsniedz tās iespējamās problēmas, kuras ir saistītas ar jaunāko klašu specifiku. Un ja viņi izlaidīs 2-3 nedēļas, tas būs liels caurums viņu zināšanās. Un šis risks ir nopietnāks, nekā potenciālais ieguvums," uzskata politiķe.

Šos piedāvājumus šodien apspriedīs valdība un Krīzes vadības padome.

Ziņu lente
0