"Nav īstais laiks imigrantiem": Dombrava piedāvā anulēt vīzas un uzturēšanās atļaujas

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava ir nopietni norūpējies par epidemioloģisko situāciju Latvijā, tādēļ piedāvā izskatīt iespēju anulēt uzturēšanās atļauju Latvijā un vīzas trešo valstu pilsoņiem.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Pasliktinātā epidemioloģiskā situācija Latvijā sakarā ar koronavīrusa izplatību ļoti uztrauc Saeimas deputātu no Nacionālās apvienības Jāni Dombravu. Viņaprāt, galvenais drauds Latvijai šobrīd var nākt no imigrantu puses.

"Pirms noteikt ierobežojumus Latvijas pilsoņiem, valdībai vispirms bija jāanulē uzturēšanās atļaujas un vīzas trešo valstu pilsoņiem. Ja kāds no viņiem patiesi vēlas mācīties Latvijas augstskolās, tad viņi var mācīties attālināti. Nav īstais laiks, lai Latvijā uzturētos imigranti," uzrakstīja politiķis Twitter.

​Taču sociālo tīklu lietotāji samērā gausi novērtēja Jāņa Dombravas ierosinājumu.

​"LU nenodrošina (tālmācības – Sputnik) daudzās fakultātēs. Ko ieteiksiet? Nekas, ka samaksājāt 5k eur, tinieties?" pavaicāja deputātam lietotājs ar segvārdu Vidēji slēpta identitāte.

Cits komentētājs pievērsa uzmanību tam, ka kāpēc runa ir tikai par trešo valstu pilsoņiem.

"Kad piedāvā sākt piespiedu deportācijas? Vai ES pilsoņus arī izsūtīs?" painteresējās lietotājs Lauku zēns.

​Atgādināsim, ka Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava konsekventi kritizē pārāk maigo valsts politiku attiecībā pret ārzemju studentiem.

Pēc deputāta domām, izmantojot caurumus Imigrācijas likumā, Latvijā cenšas iebraukt tūkstošiem viltus studentu no trešajām valstīm, kuru patiesais mērķis ir darbs Latvijā.

Dombrava ir slavens ar savu cīņu pret Pakistānas un Indijas studentiem, kuri, kā apgalvo politiķis, ir jāuzskata par ekonomiskajiem migrantiem. Kā vienu no aktuālākajām Latvijas problēmām deputāts redz iestādes, kuras tirgo kebabus – tās, kuras atvēra vai kurās strādā ārzemju studenti.

Согласно социологическому опросу, праздновать 18 ноября собирается рекордный процент жителей Латвии - Sputnik Latvija
"Mūs sargā ugunskrusts": Twitter pajokoja par to, kāpēc latvieši neslimo ar Covid-19

Pirmdien, 5. oktobrī, Latvijā tika pastiprināti ierobežojumi, kuru mērķis ir novērst Covid-19 izplatību. No šodienas, 7. oktobra, sabiedriskajā transportā obligātā kārtībā ir jālieto sejas maskas.

Sabiedriskā transporta kontrolieri, konduktori un autobusu vadītāji būs tiesīgi izsēdināt no transporta vai neielaist tajā pasažierus, kuri nebūs uzvilkuši masku.

Šis drošības pasākums Latvijā tiek ieviests uz vienu mēnesi – līdz 6. novembrim. Šāda prasība bijusi spēkā arī vasaras sākumā, taču pēc Covid-19 saslimstības pazemināšanās tā kļuva par rekomendāciju.

Straujš Covid-19 saslimstības pieaugums Latvijā notika pagājušajā piektdienā. Ja 25. septembrī divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs sastādīja 7,6 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, tad piektdien tas jau bija sasniedzis 19,5 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Ziņu lente
0