Dombrava triumfē: Rīgā apturēta divu kebabnīcu darbība

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālā bloka deputāts Jānis Dombrava tik ļoti nopriecājies par kebabnīcu slēgšanu, ka paziņoja par to pirms Pārtikas un veterinārā dienesta publikācijas.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) darbinieki apturējuši divu kebabnīcu darbību Rīgā, pavēstīja Nacionālā bloka deputāts Jānis Dombrava.

Кебаб из крокодила - Sputnik Latvija
Viedoklis
Baltijā jauns apdraudējums: kebabs nesaprot latviešu valodu

Acīmredzot ziņa ļoti iepriecinājusi politiķi, jo viņš to pastāstīja jau pirms paša PVD publikācijas, vismaz vakarrīt PVD vietnē ziņas par kebabnīcu slēgšanu nebija.

Publikāciju sociālajos tīklos Jānis Dombrava papildināja ar trim izsaukuma zīmēm.

"15. augustā PVD apturēja darbību Pakistānas Kebaba uzņēmumam Dzirnavu ielā 115 un vakar, uzņēmumam A.Čaka ielā 79A. Paralēli konstatēti pārkāpumi par darba līgumu neesamību un par valsts valodas nelietošanu saziņā ar klientiem. Informācija ir nodota atbildīgajām institūcijām. Papildus, vairākos uzņēmumos uzsākta administratīvā lietvedība par higiēnas pārkāpumiem. Paldies Zemkopības ministrijai un Iekšlietu ministrijai par sadarbību, apkarojot negodīgus uzņēmējus, kuri grauj konkurenci un apdraud sabiedrības veselību," pastāstīja Nacionālās apvienības deputāts.

Jāpiebilst, ka nacionālistiski noskaņotā politiķa abonenti lielākoties atzinīgi uztvēra ziņu un atstāja tādus komentārus, kā "Beidzot!", "Jaunie okupanti" un "Tie pretīgie migrantu midzeņi ir jālikvidē", kā arī citus tādā pašā garā.

Atgādināsim, ka Jāņa Dombravas "mīla" pret kebabnīcām ir sena un stipra. Viss sākās ar to, ka pērnā gada maijā politiķis nāca klajā ar skarbiem vārdiem, kas bija veltīti studentiem no Indijas un Pakistānas, kuri pārpildījuši Rīgu. Dombrava aicināja kolēģus ierobežot trešo valstu studentu skaitu un ieteica kvotu ne vairāk kā 3500 cilvēku apjomā gadā.

Пакистанский кебаб в Риге - Sputnik Latvija
"Runā angliski vai ej prom": žurnālisti izstaigāja Rīgas kebabnīcas

"Galvenokārt tas pieaug no valstīm, kur ir augsts terorisma līmenis, – Pakistāna un Indija. Šie studenti brauc uz Latviju, protams, ne jau studēt, bet tiešām arī strādāt kebabnīcās un citās iestādēs," — paziņoja Dombrava. Pēc tam sociālo tīklu lietotāji pasmējās par Dombravas nepatiku pret kebabiem.

Maija beigās Dombrava pauda neizpratni par "Pakistānas kebaba" darbiniekiem un paziņoja: viņš tur aizdomās uzņēmumu par migrantu nelegālu iekārtošanu darbā. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informēja, ka SIA "Pakistan Kebab" nav oficiāli noformētu ielūgumu vai izsaukumu ārzemniekiem sakarā ar darba vietām.

Taisnības labad jāpiebilst, ka "Pakistānas kebabs" jau vairākkārt piesaistījis rīdzinieku uzmanību ar dažādiem pārpratumiem – tā darbiniekiem ir minimālas valsts valodas zināšanas, viņi dažkārt krāpjas un ignorē sanitārās normas.

Vēlāk PVD apstiprināja Dombravas teikto – apturēta SIA "DSBS" un SIA "J investment" darbība. Sākta lietvedība par administratīvajiem pārkāpumiem.

Пакистанский кебаб в Риге - Sputnik Latvija
Nacionālais bloks uzstājas pret studentiem no Indijas: viņi te kebabus taisa, nevis mācās

Pārbaudes laikā SIA "J investment" konstatēti arī ar darba līgumiem un valsts valodas lietojumu saistīti pārkāpumi, par ko tiks informēta Valsts darba inspekcija un Valsts valodas centrs, vēstīja PVD.

Saskaņā ar Firmas.lv datiem, SIA "DSBS" reģistrēta 2011. gadā ar pamatkapitālu 2847 eiro apmērā. Uzņēmuma īpašnieki ir divi Indijas pilsoņi - Sai Naga Dīpika Malla un Kušlovs Immadiseti. Kompānija "J investment" reģistrēta 2019.gada martā, un tās pamatkapitāls ir viens eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Indijas pilsonis Pratapkumars Boghabhai Solanki (Pratapkumar Boghabhai Solanki), raksta Jauns.lv.

Ziņu lente
0