Meroni neatbildēja uz valsts aicinājumu atdot arestēto Lemberga mantu

© SputnikПеревалка угля в Вентспилсском порту
Перевалка угля в Вентспилсском порту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meroni advokāts Daimārs Škutāns apgalvo, ka neatkarīgi no "juridiskajām formalitātēm", kas saistītas ar tiesas lēmumu, Rūdolfu Meroni nevarēs bez viņa piekrišanas nocelt no amatiem uzņēmumos, kuri ietilpst Lemberga arestētajā mantā.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Lai gan Nodrošinājuma valsts aģentūra vēl 19. augustā nosūtīja Rūdolfam Meroni pieprasījumu par Lemberga krimināllietas ietvaros arestētās mantas nodošanu valstij, līdz 7. septembrim atbilde netika saņemta, raksta Neatkarīgā.

Нефтеналивные терминалы в Вентспилсском свободном порту - Sputnik Latvija
Tiesa atstādināja advokātu Meroni no Lemberga arestētās mantas glabāšanas

Sakarā ar Meroni darbībām, jeb, precīzāk, bezdarbību, Nodrošinājuma valsts aģentūra grasās informēt Rīgas apgabaltiesu, kura 17. augustā pieņēma lēmumu atstādināt bijušo Šveices advokātu no arestētās mantas glabāšanas un nodot to IeM struktūras –Nodrošinājuma valsts aģentūras - pārziņā.

Vēstulē, kas tika adresēta Meroni, izklāstīts lūgums nekavējoties, ne vēlāk kā pēc trīs darbadienām pēc pieprasījuma saņemšanas, rakstiskā veidā paziņot Nodrošinājuma valsts aģentūrai, kā līdz šim tika īstenota arestētās mantas glabāšana, un informēt, kā un kad tā tiks nodota aģentūrai un kas šo nodošanu nodrošinās.

Kā paziņoja iestādē, kad atbilde tiks saņemta, aģentūra pārņems mantu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.1025 "Noteikumi par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu". Saskaņā ar šo noteikumu 6. punktu, aģentūrai ir tiesības atbilstoši normatīvajiem aktiem par publiskajiem iepirkumiem noslēgt līgumu ar privātuzņēmumu par arestētās mantas glabāšanas pakalpojumu sniegšanu.

Septembra sākumā aģentūra iesniedza pieprasījumu Iepirkumu uzraudzības birojā, lai noskaidrotu noteikumus, uz kuru pamata var piesaistīt privātuzņēmumu tiesas lēmuma īstenošanai.

Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Politika
Rūdolfs piedāvāja 100 tūkstošus eiro: Gobzems liecināja KNAB

Interesanti, ka procesā tika izmantota Meroni kontakta adrese, kuru norādīja prasītājs, un tā ir Meroni biroja adrese, kurā viņš nodarbojās ar advokāta praksi Šveicē. Šobrīd Meroni vairs nav advokāts un, saskaņā ar neoficiālu informāciju, dzīvo savā muižā Krētas salā.

Pats Meroni uz pieprasījumu neatbildēja, taču 3. septembrī ar publisku paziņojumu uzstājās viņa advokāts Daimārs Škutāns. Spriežot pēc viņa teiktā, Meroni zina par Rīgas apgabaltiesas lēmumu atņemt viņam arestēto mantu, taču oficiālu paziņojumu nav saņēmis. Kā norādīja Škutāns, kad tiesas lēmums tiks saņems, Meroni to izanalizēs un pieņems lēmumu attiecībā uz tālākām darbībām.

Pēc Škutāna sacītā, "neatkarīgi no ar tiesas lēmumu saistītajām juridiskajām formalitātēm Meroni caur korporatīvo struktūru vēl arvien kontrolē uzņēmumus, kuros atrodas arestētā manta", līdz ar to nedrīkst "bez abpusējas piekrišanas" nocelt viņu no amatiem uzņēmumos, kuri ietilpst arestētājā mantā, tādos kā "Kālija Parks", "Ventspils Tirdzniecības osta", Baltic Coal Terminal.
Ziņu lente
0