Politika

Rūdolfs piedāvāja 100 tūkstošus eiro: Gobzems liecināja KNAB

© Photo Ernests Dinka, SaeimaАлдис Гобземс
Алдис Гобземс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gobzems pastāstīja KNAB par jaunās valdības ietekmēšanu, taču viņš neesot tiesīgs atklāt, tieši ko.

RĪGA, 28. janvāris – Sputnik. Trešdien, 23. janvārī, Saeimas deputāts Aldis Gobzems no KPV LV valdības apstiprināšanas debašu laikā paziņoja, ka viņa partijas biedram Artusam Kaimiņam kāds "Rūdolfs piedāvājis 100 tūkstošus eiro", vēsta Grani.lv.

Savukārt jau piektdien, 25. janvārī, Gobzems stājās Korupcijas novēršanas un pakarošanas biroja (KNAB) priekšā saistībā ar Saeimas tribīnē izteiktajiem paziņojumiem.

Saeimas sēdes laikā Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš tikās ar "Gobiņa kungu", kurš tautā zināms kā "Meroni kasieris", un "Vienotības" politiķi Arti Kamparu.

Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
Politika
"Deputāti, pārbaudiet kabinetus": Kaimiņš atrada Saeimā noklausīšanās ierīci

Tiek norādīts, ka Aivars Gobiņš ir amatpersona Latvijas uzņēmumos, kuri saistīti ar Šveices advokāta Rūdolfa Meroni vārdu.

Savukārt Meroni bija Ventspils mēra Aivara Lemberga oponents tā dēvētajā "tranzīta biznesa karā". Advokāts, kurš bija liecinieks Lemberga lietā, uzskatīja, ka valsts būs liels ieguvējs, ja Ventspils mērs tiks notiesāts, taču viņš šaubījās, ka tas notiks. Uz jautājumu, kas stāv aiz paša Meroni, Šveices advokāts atbildēja, ka neviens.

Alda Gobzema izteicieni par viņa saikni ar 100 tūkstošu eiro piedāvājumu Meroni viņš arī noliedza.

Taču Gobzems neatteicās no saviem vārdiem par Meroni iespējamo ietekmi uz jauno valdību pēc viesošanās KNAB. Kaut gan paziņoja, ka nav tiesīgs izpaust neko no tā, ko pateicis Birojā.

Gobzems paziņoja, ka šo valdību kaut kādā mērā ietekmē Meroni kungs. Viņš uzskata, ka iestāties šajā valdībā bijis kļūdains lēmums, un būšot nepieciešams ne mazums pūļu, lai šo kļūdu labotu.

Arī KNAB nesniedza nekādas detaļas par sarunu ar Gobzemu.

Vērts atgādināt, ka Gobzems pats teju kļuva par Latvijas jaunās valdības vadītāju. Prezidents Raimonds Vējonis novembrī, pēc Jāņa Bordāna valdības pārrunu izgāšanās, nolēma uzticēt koalīcijas veidošanu Gobzemam.

Taču Gobzemam, neraugoties uz pārējo, bija viena ļoti liela problēma – pielaides trūkums valsts noslēpumam. Gaidīt, kamēr premjera kandidāts saņems šo pielaidi, neviens no deputātiem nevēlējās.

Beigās par nākošo premjera kandidātu tika nozīmēts Krišjānis Kariņš. Un 23. janvārī Latvija ieguva jaunu valdību ar jaunu premjerministru.

Ziņu lente
0