Gandrīz miljards eiro: bankas atlikušas kredītsaistību izpildi

© Public domain / svklimkin / ShipБумажный кораблик из банкноты евро
Бумажный кораблик из банкноты евро - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre uzskata par pozitīvu apstākli, ka cilvēks saskāries ar problēmām, taču tās atbilstoši atrisinājis.

RĪGA, 21. jūnijs - Sputnik. Ārkārtējās situācijas dēļ bankas Latvijā atlikušas kredītsaistību izpildi par kopsummu 817 miljonu eiro apmērā, vēsta jauns.lv, atsaucoties uz Finanšu nozares asociāciju. Banku lēmums attiecināts uz 12 409 līgumiem.

"Mēs ļoti labi saprotam, ka tās pārmaiņas, kas šobrīd notiek, notiek saistībā ar Covid-19. Ja mēs raugāmies ilgtermiņā, tad jāsaka, ka apstāklis, ka cilvēks saskāries ar kādām problēmām, bet atbilstoši tās risinājis, vērsies pie bankas, apņēmīgi rīkojies un pārvarējis grūtības, tas ir pat pozitīvs signāls," iepriekš paziņoja Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

Банк ABLV - Sputnik Latvija
Banka ABLV iejaukta priekšvēlēšanu skandālā Baltkrievijā

Iepriekš Sputnik Latvija publicēja aptaujas datus, kas liecina: ārkārtējās situācijas režīma laikā finansiālu drošību nejuta 40% Latvijas iedzīvotāju, 42% - Lietuvā un 31% - Igaunijā.

Aptaujas laikā 31% Igaunijas, 24% Latvijas un 23% Lietuvas iedzīvotāji pauda pārliecību par to, ka viņu finansiālais stāvoklis ir pietiekami labs, lai pārvarētu ar Covid-19 saistītās grūtības.

Pandēmija likusi Baltijas valstu iedzīvotājiem rūpīgāk padomāt par uzkrājumiem: 30% Igaunijas, 26% Latvijas un 21% Lietuvas iedzīvotāju norādīja, ka tagad viņi sāks veidot uzkrājumus vai atliks lielākas summas.

Starp tiem, kuri uzskata, ka viņu finansiālais stāvoklis patlaban ir pietiekami stabils, arī turpmāk plāno veidot uzkrājumus – puse no viņiem atliks nākotnei tikpat lielas summas kā iepriekš, bet 13% atliks vairāk naudas.

Ziņu lente
0