Rīgā atgriež bezmaksas braucienus: atvieglojumu kategorijas ir būtiski samazinātas

© Sputnik / Sergey MelkonovЭмблема электронного билета "e-talons"
Эмблема электронного билета e-talons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas pagaidu administrācija piektdien lēma jautājumu par daļas braukšanas atvieglojumu atgriešanu, kuri tika atcelti 27. martā, taču administratori nolēma neatgriezt visu, kā bija un būtiski samazināja pasažieru kategoriju sarakstu, kurām daļēji atgrieztas atlaides.

RĪGA, 30. maijs – Sputnik. Visi jaunievedumi stāsies spēkā pirmdien, 1. jūnijā. Tātad, braukšanas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā no jauna piešķirs:

- Rīdziniekiem (tiem, kas ir deklarējuši dzīvesvietu vai ir īpašums Rīgā) tiek atjaunotas tiesības izmantot stundas biļetes darbadienās par 1,15 eiro un brīvdienās – par 0,60 eiro.

Женщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Rīgas dome pastāstīja, kad atjaunosies atlaides pensionāriem sabiedriskajā transportā

- Rīgas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem nestrādājošiem vecuma un izdienas pensionāriem līdz 75 gadu vecumam. Bez maskas viņi varēs braukt tikai darba dienās no plkst. 10:00 līdz 15:00. Te jāpievērš uzmanība, ka e-talons ir jāreģistrē. Un ja reģistrācija notikusi līdz plkst. 14:59, tad, kā avīzei "Segodņa" paskaidroja "Rīgas satiksme" preses sekretāre Baiba Bartaševiča, pensionārs varēs braukt ar šo reģistrēto braucienu transportlīdzeklī arī pēc plkst. 15:00 līdz maršruta galapunktam. Pārējā laikā viņiem ir tiesības izmantot iepriekšminēto stundas biļešu sistēmu.

- Rīgas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās pastāvīgi dzīvojošām personām, kas saņem Rīgas pilsētas pašvaldības apmaksātus sociālās aprūpes pakalpojumus.

- Rīgas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

- Rīgas augstākās izglītības iestāžu studentiem un studentiem-rīdziniekiem, kuri mācās citās pašvaldībās, varēs izmantot stundas biļetes par 0,30 eiro. Taču mēnešbiļetes viņiem nāksies pirkt par pilnu cenu.

Tiek atjaunotas atlaides sekojošām pasažieru kategorijām:

- Rīgas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem (no plkst. 10:00 līdz 15:00).

- Rīgas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku likvidācijas dalībniekiem līdz 75 gadu vecumam. Virs 75 gadiem viņi pāriet kategorijā "rīdzinieki virs 75 gadiem" (no plkst. 10:00 līdz 15:00).

- Skolēni, kuri beidz 9. vai 12. klasi, varēs braukt nereģistrējot braucienu līdz 7. jūnijam. Savukārt 1.-8. un 10.-11. klašu skolēniem nāksies iegādāties biļetes par pilnu cenu.

Трамвай на улице Кришьяня Барона в Риге - Sputnik Latvija
Daļēji tiks atjaunotas atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā

Personām, kurām ir jau bija personificētie e-taloni ar šīm atlaidēm, vienkārši varēs turpināt izmantot šīs atlaides no 1. jūnija. Tiem, kas pensionēšanās vecumu ir sasniedzis ārkārtējās situācijas laikā, nāksies ierasties "Rīgas satiksme" klientu apkalpošanas centrā.

Klientu apkalpošanas centri atrodas Brīvības ielā 191 (pie tramvaju depo), Kurzemes prospektā 137 (Imantas autobusu galapunkts), Prāgas ielā 1 (Autoosta), Spīķeru ielā 1 (3. trolejbusa galapunktā pie Centrāltirgus) un Brīvības ielā 49/53 (bijusī "Rīgas Modes" ēka). Informāciju var saņemt pa tālruni 20 361 862.

Šādam daļējam lēmumam motivācijas kārtā speciālisti sniedz datus, ka no 570 inficētajiem ar Covid-19 rīdziniekiem 24% ir vecuma grupā virs 60 gadiem. Tādēļ viņus aicina izvērtēt nepieciešamību izmantot transportu rīta un vakara sastrēgumstundās.

Jāņem vērā arī fakts, ka epidemioloģiskās situācija dati pastāvīgi mainās un noteikumi visnotaļ ātri var tikt mainīti. Tādēļ, sekojiet līdzi aktuālākajai informācijai.

Ziņu lente
0