Daļēji tiks atjaunotas atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasТрамвай на улице Кришьяня Барона в Риге
Трамвай на улице Кришьяня Барона в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā valstī varētu atjaunoties tehniskajiem darbiniekiem un skolēniem, kam šogad paredzēti eksāmeni.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Daļai pasažieru tiks atjaunotas atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā, - par to vienojusies Rīgas domes pagaidu administrācija un uzņēmums "Rīgas satiksme", stāsta Mixnews.lv.

Rīgas pašvaldības informācija liecina, ka plāns atlaižu atjaunošanai virknei Latvijas iedzīvotāju jau izstrādāts un iesniegts Satiksmes ministrijā un epidemiologiem, kuri novērtēs pašreizējo situāciju.

Iesniegtais plāns paredz, ka atlaižu atjaunošana būs pakāpeniska. Patlaban runa ir tikai par tehniskajiem darbiniekiem, kā arī 9. un 12. klašu skolēniem, kam nāksies braukāt uz eksāmeniem un konsultācijām.

Iespējams, tiks ieviestas atlaides braucieniem noteiktā laikā, kad sabiedriskā transporta slodze ir mazāka, informēja pašvaldībā un apsolīja, ka konkrēts lēmums tiks pieņemts šonedēļ.

Dienas kārtībā iekļauta arī atļauja braucieniem ar atlaidēm invalīdiem un daudzbērnu ģimenēm.

Женщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Masku režīms Latvijā: kas un kā kontrolēs pasažierus transportā

Iepriekš vēstīts, ka 27. martā Rīgas domes pagaidu administrācija uz ārkārtējās situācijas laiku ieviesa izmaiņas pašvaldības noteikumos.

Grozījumi paredz, ka lielākā daļa atlaižu braucieniem sabiedriskajā transportā ir atceltas, lai samazinātu pasažieru plūsmu jaunā Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanas apsvērumu dēļ.

Šis lēmums pieņemts saskaņā ar epidemiologu ieteikumiem un satiksmes ministra rīkojumu.

Pārmaiņās skārušas braucienus sabiedriskajā transportā personām, kam paredzētas atlaides, izņemot cilvēkus ar I un II grupas invaliditāti, pirmskolas vecuma bērnus, valsts un pašvaldības policijas darbiniekus, pašvaldību mācību iestāžu pedagogus.

Ziņu lente
0