Rīgas dome pastāstīja, kad atjaunosies atlaides pensionāriem sabiedriskajā transportā

© Sputnik / Sergey MelkonovЖенщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге
Женщина и мужчина в защитных масках на остановке общественного транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Privilēģijas pensionāriem sabiedriskā transporta lietošanai atjaunosies drīz, tomēr joprojām saglabāsies braucienu laika ierobežojumi.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Jau šīs nedēļas beigās Rīgas pagaidu administrācija varētu pieņemt lēmumu par atlaižu atjaunošanu pensionāriem braucieniem sabiedriskajā transportā, stāsta Mixnews.lv, atsaucoties uz Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītāju Edvīnu Balševicu.

Viņš konstatēja, ka piektdien dome izskatīs iespēju atjaunot atlaides braucieniem pensionāriem. Tā ir nozīmīga sabiedrības daļa un salīdzinoši maznodrošināta, tāpēc viņiem vajadzīgs atbalsts, norādīja politiķis.

Viņš atzīmēja, ka saskaņā ar epidemiologu ieteikumiem brauciens ar atlaidēm pensionāriem būs spēkā tikai noteiktās stundās, kad nav vērojama liela pasažieru plūsma.

Пожилая женщина - Sputnik Latvija
Zagļu vidū Latvijas veikalos pieaudzis pensionāru skaits

Balševics atzina, ka no rīta un vakaros par braucienu būs jāmaksā, un atgādināja, ka pensionāri ir riska grupā.

Iepriekš atlaides braucienam sabiedriskajā transportā tika atjaunotas 9. un 12. klašu skolēni, kam šogad jākārto eksāmeni. Atlaides paredzētas arī pamata profesionālās izglītības un vidējās profesionālās izglītības programmu audzēkņiem.

27. martā Rīgas domes pagaidu administrācija ārkārtējās situācijas laikā Latvijā ieviesa izmaiņas pašvaldības obligātajos noteikumos. Tās paredzēja, ka liela daļa atlaižu braucieniem sabiedriskajā transportā tika atceltas ar mērķi samazināt pasažieru plūsmu un ierobežot jaunā vīrusa izplatību.

Lēmums tika pieņemts saskaņā ar epidemiologu rekomendācijām un satiksmes ministra rīkojumu.

Izmaiņas skāra sabiedriskā transporta lietošanu personām, kam bija piešķirtas atlaides, izņemot I un II grupas invalīdus, pirmskolas vecuma bērnus, valsts un pašvaldību policijas darbiniekus un pašvaldības mācību iestāžu pedagogus.


Ziņu lente
0