"Kurus vēl neielaidīs?": latviešu reklāmas speciālists nosodīja antikrievisko kafejnīcu

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasГеоргиевская ленточка
Георгиевская ленточка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Man tie cilvēki, kas godā savu senču piemiņu, nekādā veidā nav apdraudējums. Daudz lielāks apdraudējums Latvijai kā valstij, ir – aizliegt šo piemiņas dienu," komentēja skandālu ar kafejnīcu "Kūriņš" pazīstams latviešu reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Kafejnīcas "Kūriņš" īpašnieka rīcība, kurš atteicās apkalpot iestādes apmeklētājus ar Georga lentītēm, izraisa nosodījumu ne tikai krievvalodīgo vidū. Arī daudzi latvieši nosodīja diskriminējošo izlēcienu attiecībā pret kafejnīcas apmeklētājiem.

Tā, bijušais rīdzinieks un pazīstams Latvijas reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks viņam raksturīgajā radošajā manierē paziņoja, ka grasās apmeklēt skandalozo iestādi oranži melni svītrotā kostīmā.

"Pilnīgi noteikti došos uz "Kūriņu" oranži melni svītrotā kostīmā. Kurus vēl neielaidīs? Gejus? Nēģerus? Skatīsimies," sarkastiski uzrakstīja Twitter Ēriks Stendzenieks.

Sociālā tīkla lietotāji uzreiz piedāvāja tērpa variantu, pieminot Eiropas Parlamenta deputātes no Latvijas Sandras Kalnietes leģendāro kleitu un nožēlojot, ka viņa to sadedzināja.

Citi komentētāji ieteica pārbaudīt kafejnīcas īpašnieka politisko uzskatu izvēlīgumu un pamēģināt ienākt iestādē nacista formastērpā.

"Pamēģini nacistu uniformā; paziņo kāds būs iznākums," piedāvā Krists Šukevičs.

Bija arī tādi, kas metās aizstāvēt kafejnīcas ​"Kūriņš​" īpašnieka segregācijas uzskatus.

​"Ceru, ka ne tikai neielaidīs, bet iedos pa degunu kārtīgi. Čalim pieder personīgs restorāns uz privātas zemes un tu kā īstens "nauda nesmird" patiesā lozunga nesējs sāksi savas tiesības piestādīt svešā mājā, kurš jālaiž, kurš ne. Pilnīgs duraks," iestājās par kafejnīcas saimnieku Mārtiņš Jansons, piemirstot, ka runa nav par privātmāju, bet par sabiedriskās ēdināšanas iestādi.

Viņi nav Latvijas ienaidnieki

Vēl izvērstāk savu attieksmi pret stāstu ar kafejnīcu "Kūriņš" Ēriks Stendzenieks pauda Facebook lapā.

Акция Русского союза Латвии в защиту памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija
Deputāts par Georga lentes aizliegšanu: nacionālisti pašapliecinās uz krievu rēķina

"Nedomāju, ka Kūriņam bija taisnība. Un šis ļaunais prieks mani biedē. Tie cilvēki nav kaut kādi Latvijas ienaidnieki, kas grib sagraut neatkarīgu valsti un pievienoties Krievijai. Ja tā būtu, tad Ždanokai vēlēšanās būtu 25% (nevis 1,5%). Jūs zināt, kāds milzīgs daudzums krievu cilvēku nobalsoja par Latvijas neatkarību? Viņi tika brutāli uzmesti, solot pilsonību visiem. Tagad viņiem pēkšņi vajag vīzas Šengenā. Un, ja jūs to vēl nezinājāt, viņiem pasēs rakstīts "Alien". Es nejokoju. "Alien". Tieši tā arī rakstīts. Tie cilvēki, ar lentītēm ir vienu dienu gadā. Visas 364 pārējās dienas viņi ir vīri, tēvi, darbinieki, uzņēmēji, mākslinieki, velobraucēji utt.," raksta reklāmas speciālists.

Turklāt viņš uzsver, ka viņu ļoti biedē naids un ļauns prieks, kuru viņš redz komentāros.

"Bet kā Godmanis teiktu. Ir tāda svēta sieviete Lidija Doroņina - Lasmane. Izsūtīta, cietusi, brīnumainā kārtā izdzīvojusi. Viņā nav ne grama naida vai atriebības. Mans tētis, leģionārs, mežabrālis, 96 gadu vecumā aizgāja mūžībā ar sakniebtām lūpām, nevienam nepiedevis un atmaksas kārs. Es mēģinu mācīties no tēta un attiekties citādi. Paldies," atzīmēja Stendzenieks.

Tāpat komentāros viņš piebilda, ka cilvēki patiesībā var uzvesties tā, kā paši vēlas. Un viņam nav nekādas vēlmes kādam norādīt, piemēram, ir vai nav jāsvin Jāņus.

"Lai viņi uzvedas, kā vēlas. Manī nav vēlmes kādam norādīt svinēt vai nesvinēt Jāņus, Man tie cilvēki, kas godā savu senču piemiņu, nekādā veidā nav apdraudējums. Daudz lielāks apdraudējums Latvijai kā valstij, ir – aizliegt šo piemiņas dienu. Nevajag mums uzmesties par Dieviem un noteikt, ko cilvēkiem svinēt un ko – nē. Pie Brandenburgas vārtiem Berlīnē (!) joprojām uz pieminekļa postamenta stāv PSRS tanks T-34. Tā ir Eiropas galvaspilsēta, un viņiem tas ir ok," rezumē Stendzenieks.

Atgādināsim, ka 9. maijā sociālos tīklus pāršalca Latvijas iedzīvotājas publikācija par to, ka viņas ģimeni atteicās apkalpot kādā Jūrmalas restorāna Georga lentīšu uz viņu apģērba dēļ.

Kaislības saistībā ar šo skandālu joprojām nenorimst – sabiedrība iedalījusies trīs nometnēs: nacionālpatrioti atbalsta kafejnīcu, citi iesaka iet apkārt šai iestādei, bet trešie aicina attapties un aprakt kara cirvi.

Tikmēr kafejnīcas apmeklētāji atzīmē, ka iestādē, kurā neielaiž ar Georga lentītēm, uz sienām mierīgi "gozējas" svastika…

Ziņu lente
0