Koronavīruss piespieda airBaltic prezidentu atteikties no algas

© Sputnik / Sergey MelkonovПредседатель правления авиакомпании airBaltic Мартин Гаусс
Председатель правления авиакомпании airBaltic Мартин Гаусс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidsabiedrības airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss nesaņems algu, kamēr Latvijas nacionālā lidsabiedrība neatjaunos regulāros reisus.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic koronavīrusa situācijas dēļ bija spiesta atcelt 580 reisus laika posmā no 9. marta līdz 31. maijam.

Lai samazinātu pandēmijas ietekmi uz uzņēmumu, airBaltic valdei un padomes locekļiem uz laiku samazināja algu par 20% un atlika prēmiju izmaksu. Tas ļaus pusgada laikā ietaupīt lidsabiedrībai aptuveni piecus miljonus eiro.

Trešdien, 25. martā, kļuva zināms, ka Latvijas lidsabiedrības airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss vispār ir atteicies no savas algas, raksta Grani.lv.

Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Nācās atdot tūkstošiem eiro: airBaltic repatriācijas reiss latviešiem izmaksāja dārgi

Viņš nesaņems algu no aprīļa un līdz brīdim, kad airBaltic spēs atjaunot regulāros reisus.

Tāpat Gauss apstiprināja, ka padomes un valdes locekļi un priekšsēdētāji, kā arī vadītāji ir brīvprātīgi piekrituši savu algu samazināšanai par 20%.

Atgādināsim, ka, saskaņā ar Gausa gada ienākumu deklarāciju par 2017. gadu, viņš toreiz saņēma lielākos ienākumus, salīdzinot ar valsts un pašvaldību uzņēmumu vadītājiem. Viņa ienākumi toreiz sastādīja 1,16 miljonus eiro. airBaltic prezidenta alga sastādīja 579 tūkstošus eiro.

Iepriekš ziņots, ka airBaltic vadība 11. marta personāla ārkārtas sēdē paziņoja par lēmumu samazināt darbinieku skaitu. Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, savas darbavietas bija jāzaudē līdz 250 darbiniekiem.

Lēmumu nosauca par smagu, taču nepieciešamu.

Ziņu lente
0