Jaunā petīcija par viendzimuma partnerību reģistrāciju Latvijā krāj balsu skaitu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā vairākas reizes veikti mēģinājumi nodrošināt aizsardzību viendzimuma partnerībām, taču tie visi beidzās neveiksmīgi.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Portālā Manabalss.lv publicēto petīciju par iespēju reģistrēt Latvijā viendzimuma partneru attiecības diennakts laikā parakstīja vairāk nekā 5000 cilvēku.

Lai petīcija tiktu iesniegta izskatīšanai Saeimā, ir jāsavāc 10 tūkstoši parakstu.

"Iespēja legāli reģistrēt viendzimuma partnerattiecības ir vienlīdzības jautājums visās Eiropas Savienības dalībvalstīs," uzskata petīcijas autors.

 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības

Civila laulība, civila savienība vai reģistrētas partnerattiecības nozīmē tiesības, atbildību un garantijas, ko valsts sniedz pārim, kas atrodas stabilās attiecībās, teikts petīcijā. Turklāt tiesību piešķiršana viendzimuma pāriem nekādā veidā neierobežo heteroseksuālos pārus.

Petīcijas autors uzskata, ka Latvijas valdība nedrīkst diskriminēt viendzimuma pārus un izslēgt tos no aizsardzības, kas tiek garantēta oficiāli atzītai laulībai starp vīrieti un sievieti. Latvijas valdībai jāturpina cīnīties pret diskrimināciju, kas balstīta uz seksuālu orientāciju, un jāveicina cieņpilna attieksme pret lesbietēm, gejiem un biseksuālām personām..

Viendzimuma laulības vai partnerattiecības ir likumīgas vai tiek atzītas 22 ES valstīs no 28. Patlaban Rumānija, Polija, Slovākija, Bulgārija, Lietuva un Latvija nesniedz tiesisku aizsardzību viendzimuma savienībām. Turklāt Rumānijā homoseksuālisms netiek uzskatīts par noziegumu tikai kopš 2002. gada.

Latvijā vairākkārt veikti mēģinājumi nodrošināt aizsardzību viendzimuma partnerībām, taču tie visi beidzās neveiksmīgi. Pēdējā reizē Saeimas deputāti noraidīja Kopdzīves likuma projektu 2019. gada vasarā.

Ziņu lente
0