LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības

© Sputnik / Sergey Melkonov Пикет молодежной организации "Протест" за права представителей ЛГБТ
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kas notiek ar sabiedrību Latvijā? Pie Saeimas pulcējās bērni ar varavīkšņotiem plakātiem rokās.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik, Jevgēņijs Ļeškovskis. Starptautiskajā dienā pret homofobiju, 17. maijā pie Latvijas parlamenta ēkas pulcējās bērni, daudzi – pat ne 15 gadus veci. Viņi skaļi pieprasīja, lai valstī tiktu pieņemti likumi par partnerattiecībām un viendzimuma laulībām, un atbalstīja tiesības mainīt dzimumu bez ķirurģiskas iejaukšanās.

Piketu organizēja jauniešu organizācija "Protests", kas darbojas partijas "Progresīvie" paspārnē. Partija jau sen popularizē LGBT aprindu liberālās vērtības. Piemēram, tās līderis Roberts Putnis atklāti apgalvo, ka viņa partijas mērķis ir panākt, lai Latvijā tiktu pieņemts likums par viendzimuma laulībām un ne tikai.

© Sputnik / Sergey MelkonovJauniešu organizācijas "Protests" pikets
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības - Sputnik Latvija
Jauniešu organizācijas "Protests" pikets

Bērni no "Protesta" pacēla pie parlamenta plakātus ar aicinājumiem partijām cienīt seksuālo minoritāšu tiesības un pieņemt virkni likumu, piemēram, par viendzimuma pāru partnerattiecībām (tas ietverts likumprojektā par civilajām partnerattiecībām), par viendzimuma laulībām, par dzimuma maiņu bez ķirurģiskas iejaukšanās un piespiedu sterilizācijas.

Bērni ar varavīkšņotajiem karogiem pieprasīja, lai par homoseksuālistu tiesībām un pašu šo parādību sāktu runāt skolās no jaunākajām klasēm un aktīvi popularizētu sabiedrībā LGBT kultūru.

Partijas, kas ir "par"

Protams, starp bērnu piketa dalībniekiem bija arī pats Putnis. Intervijā Sputnik Latvija viņš centās izvairīties no atbildes uz jautājumu par to, cik liela ir pieaugušo ietekme uz bērniem, kuri sapulcējušies pie Saeimas.

Pie tam viņš neslēpa, ka atbalsta tādas bērnu iniciatīvas, kā politiskā akcija netradicionālas orientācijas cilvēku atbalstam. Viņš atklāti pauda, ka tādējādi viņi visi draudzīgi panāks likuma pieņemšanu valstī par viendzimuma laulībām.

© Sputnik / Sergey MelkonovRoberts Putnis
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības - Sputnik Latvija
Roberts Putnis

"Taču, protams, daudzas partijas Latvijā atbalsta LGBT idejas. Pat "Saskaņa" ar Nilu Ušakovu Latvijā tik atklāti nerunā par LGBT atbalstu, taču absolūti nekautrējas Eiropas Parlamenta līmenī, kur strādā blokā PES ("Eiropas sociālistu partija") un par pirms mums pievienojās starptautiskajai kustībai Rainbow Rose. Protams, mums ir patīkami, ka faktiski visās partijās ir atklāti geji un lesbietes – gan "Jaunajā Vienotībā", gan "Attīstībai/Par!", kas atbalsta gan Stambulas konvencijas pieņemšanu, gan jēdziena "trešais dzimums" legalizāciju.  Tomēr, domāju, lielākā daļa deputāti Latvijā vēl nav gatavi daudziem progresīviem soļiem," pastāstīja Putnis.

LGBT krāsās

Toties diemžēl bērni ir gatavi. Interesanti, vai viņi paši to izdomājuši, vai pieaugušie ieteikuši izgatavot tādus plakātus. Piemēram, atainot Madonnu ar jaundzimušo, kam nimbi izkrāsoti LBGT varavīkšņotajās krāsās. Ko par to domā tradicionālo kristīgo konfesiju pārstāvji?

Būtu interesanti paskatīties, kā patrioti, teiksim, no Nacionālās apvienības novērtētu tādu plakātu: pazīstamajā gleznā, kurā Lāčplēsis pārplēš lāča rīkli, nacionālā varoņa ausainā cepure ir krāsaina.

© Sputnik / Sergey MelkonovJauniešu organizācijas "Protests" pikets
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības - Sputnik Latvija
Jauniešu organizācijas "Protests" pikets

Arī Valsts drošības dienestam būtu ko redzēt, piemēram, plakāts, kurā attēlots Brīvības piemineklis, tikai zaļā Milda triju zvaigžņu vietā tur rokās LGBT varavīksni.

Daudzus bērnus piketā pavadīja viņu vecāki. Arī viņus no pēdām (no apaviem un zeķēm) līdz ausīm (auskari un klipši) rotāja LGBT simbolika.

© Sputnik / Sergey MelkonovJauniešu organizācijas "Protests" pikets
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības - Sputnik Latvija
Jauniešu organizācijas "Protests" pikets

Kas notiek ar sabiedrību Latvijā

"Tautas varas frontes" (TVF) pārstāvji, kuri atbalsta tradicionālās ģimenes vērtības, līdztekus "Protesta" mītiņam, kā jau bija solījuši, organizēja savu piketu. Viņi turēja plakātus ar dažādiem uzrakstiem, kuros atbalstīja normālas ģimenes un iebilda pret "liberālo totalitārismu".

© Sputnik / Sergey Melkonov"Tautas varas frontes" (TVF) pārstāvji atbalsta tradicionālās ģimenes vērtības
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības - Sputnik Latvija
"Tautas varas frontes" (TVF) pārstāvji atbalsta tradicionālās ģimenes vērtības

"Pievērsiet uzmanību. Šodien šeit ir papilnam LGBT kustības pārstāvju un viņus atbalstošo liberālo spēku, piemēram, no partijas "Progresīvie", taču pie tam ir ļoti maz cilvēku, kuri atbalsta tradicionālās ģimenes vērtības. Kāpēc? Situācija Latvijā ir dīvaina. Cilvēki ar tradicionāliem uzskatiem baidās vai vienkārši noslinko sapulcēties mītiņā, lai iebilstu pret netradicionālo attiecību popularizāciju un pat atklātu propagandu. Paradokss, taču Latvijā nonācis tiktāl, ka tradicionālās ģimenes atbalstītājus dēvē par "margināļiem", "atpalikušajiem", "progresa pretiniekiem". Šķiet, šeit pārliecinoši veidojas pilnīgi neveselība sabiedrība. Jau sen ir laiks skaļi iebilst pret liberālo uzbrukumu tradicionālajām vērtībām," sarunā ar Sputnik Latvija paziņoja TVF aktīvists Zigmārs Romanovskis.

TVF apliecina, ka cilvēkiem ir jāsaprot: 17. maijs patiesībā nav Starptautiskā diena pret homofobiju. Pat pašu jēdzienu "homofobija" izdomājuši un popularizē tieši LGBT pārstāvji. Nav fobijas – "panisku un nepamatotu baiļu" no netradicionālās orientācijas cilvēkiem. Tāpēc 17. maiju būtu pareizāk dēvēt par Starptautisko dienu pret tradicionālo ģimeni.

Ziņu lente
0