Putins "iedarbojās": Latvijas prezidents Misānes lietā sasauca ārkārtas sanāksmi

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Acīmredzot Latvijas iedzīvotāji ne velti vērsās pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar lūgumu palīdzēt Latvijas pilsones Kristīnes Misānes lietā.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Latvijas iedzīvotāji, kuri paziņoja par lēmumu nosūtīt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam vēstuli ar lūgumu palīdzēt Latvijas pilsones Kristīnes Misānes lietā acīmredzot bija pieņēmuši pareizu lēmumu.

Kad likās, ka Latvijas valdība jau ir nolaidusi rokas, atzīstot, ka neizdosies izvilkt latvieti no Dānijas cietuma un novērst viņas izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR), sarosījās valsts pirmā persona – prezidents Egils Levits.

Latvijas līderis video uzrunā Latvijas prezidenta oficiālajā Twitter lapā izteica paziņojumu, ka pirmdien, 17. februārī, viņš ir nozīmējis atbildīgo iestāžu vadītāju sanāksmi, lai apspriestu turpmākās darbības Misānes lietā.

Sanāksme notiks Rīgas pilī.

Prezidents atzīmēja, ka jau vairākus mēnešus viņš, kā arī citi Latvijas varasiestāžu pārstāvji, aktīvi piedalās palīdzības sniegšanā Misānei.

Turklāt Levits uzsvēra, ka pievienojas Latvijas tautai, kura "izjūt solidaritāti ar mūsu pilsoni Kristīni Misāni".

Glābiet Misāni

Iepriekš ziņots, ka vienā no Facebook Latvijas segmenta grupām tika izsludināta akcija, kur nevienaldzīgos pret Misānes likteni aicināja nosūtīt vēstuli ar lūgumu palīdzēt uz Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina oficiālo mājaslapu.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Dānijas vēstnieku izsauc uz Latvijas ĀM skandāla ar Latvijas pilsoni dēļ

Vismaz daži Latvijas iedzīvotāji nosūtīja Putinam vēstuli, kurā bija teikts sekojošais:

"Latvijas pilsoņi lūdz Jūs palīdzēt, un savu pilnvaru un politiskās autoritātes ietvaros iestāties par Latvijas Republikas pilsoni Kristīni Misāni, kuru vēlas izdot Dienvidāfrikas Republikai par to, ka viņa "izzaga" savu bērnu civilajam vīram, kurš īstenoja morālu un fizisku vardarbību pret viņu vairāku gadu garumā. DĀR, saskaņā ar šīs valsts likumiem, Kristīnei draud līdz 15 gadiem cietumsoda… Mēs lieliski apzināmies, ka Kristīne nav Krievijas Federācijas pilsone, un tiešā veidā Jūs nevarat ietekmēt situāciju tiesiskuma ziņā. Taču mēs lūdzam Jūs izdarīt to, kas ir Jūsu spēkos…"

Vienlaikus sabiedrības iniciatīvu portālā Change.org tika uzsākta parakstu vākšana par atbalsta paušanu Misānei.

Misānes lieta

Kristīne Misāne 2011. gadā iepazinās ar DĀR pilsoni, un pēc četru gadu attiecībām viņiem piedzima meita. Taču vecāku starpā sākās konflikti, un vīrietis vienpusējā kārtā nolēma izbeigt attiecības, sāka nežēlīgi izturēties pret Misāni un viņas bērniem.

Визит президента Украины Владимира Зеленского в Латвию. Владимир Зеленский и Эгилс Левитс возложили цветы к памятнику Свободы в Риге - Sputnik Latvija
Opozīcijas deputāti aicina prezidentu neizdot latvieti Dienvidāfrikas Republikai

Misāne bija spiesta aizbēgt no DĀR 2018. gada maijā kopā ar bērniem, lai izbēgtu no vardarbības un izspiešanas no viņas vīra – DĀR pilsoņa puses. Viņu aizturēja Dānijā, jo Dienvidāfrika bija izsludinājusi Kristīni starptautiskajā meklēšanā par bērna nolaupīšanu.

Patlaban viņa atrodas apcietinājumā Dānijā, un šīs valsts tiesas iestādes pieņēmušas lēmumu izdot viņu DĀR kriminālvajāšanai sakarā ar apsūdzību bērna nolaupīšanā. DĀR viņai draud cietumsods līdz 15 gadiem.

Ziņu lente
0