Politika

"Latviskās Latvijas" izgāšanās: tauta vienalga ies balsot par "Saskaņu"

© Sputnik / Sergey MelkonovКонгресс партии "Согласие"
Конгресс партии Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai arī cik nestāstītu Latvijas iedzīvotājiem par "latviskās Latvijas" nacionālo ideju, Rīgas domes atlaišanas gadījumā vēlētāji vienalga ies balsot par "Saskaņu", liecina aptaujas rezultāti.

RĪGA, 8. decembris – Sputnik. Saskaņā ar aģentūras Factum aptaujas datiem, ja Rīgas domes vēlēšanas notiktu novembrī, par uzvarētāju atkal kļūtu "Saskaņa", kurai tika prognozēts krahs bez tautā mīlētā līdera Nila Ušakova.

Par "Saskaņu" savas balsis ir gatavi atdot 24% vēlētāju, vēsta Mixnews.lv.

Ievērojami atpaliek no "Saskaņas", taču vienalga lielu atbalstu saņēmusi "Attīstībai/Par!" – par to ir gatavo nobalsot 17%. Vien 1% zaudē "Jaunā Vienotība" – 16% balsu.

Мэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Politika
"Krāpšanās un meli nepalīdzēs": Ušakovs asi izteicās par Rīgas domes atlaišanu

Par Jauno konservatīvo partiju (JKP) un Nacionālo apvienību novembrī nobalsotu 9% vēlētāju.

"Gods kalpot Rīgai" (GKR), kura dāvājusi Latvijas galvaspilsētai jaunu mēru Oļegu Burogu, atpaliek no nacionālistiem. Par GKR ir gatavi nobalsot 7% vēlētāju, tieši tikpat cik par Latvijas Krievu savienību (LKS). Partija "Progresīvie" iegūtu 6% balsu.

Zaļo un zemnieku savienība un Latvijas Reģionu apvienība nepārvarētu pat 5% barjeru. Viņus izvēlētos vien 2% pilsoņu.

Atzīmēsim, ka SKDS novembra reitings apstiprina aģentūras Factum pētījumu. "Saskaņa" vēl joprojām ir populārākais politiskais spēks valstī.

Taču, kā rakstīja Sputnik Latvija, pēdējā gada laikā tā atbalsts ir tik ļoti krities, ka drīzumā, ja šī tendence saglabāsies, šī partija varētu tikt izstumta no pirmās vietas.

Atgādināsim, ka piektdien, 6. decembrī, Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadītājs Juris Pūce iepriekš paziņoja lēmumu par Rīgas domes atlaišanu. Viņš motivē to ar pašvaldības nespēju tikt skaidrībā ar atkritumu apsaimniekošanas problēmu.

Ziņu lente
0