Politika

"Krāpšanās un meli nepalīdzēs": Ušakovs asi izteicās par Rīgas domes atlaišanu

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади
Мэр Риги Нил Ушаков во время митинга на Ратушной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošana ar mērķi nokārtot rēķinus ar citiem politiskiem spēkiem: šādi bijušais Rīgas mērs, tagadējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs dēvē ministra Jura Pūces iniciatīvu par Rīgas domes atlaišanu.

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Bijušais Rīgas mērs, esošais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs izkritizēja Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadītāju Juri Pūci saistībā ar lēmumu par Rīgas domes atlaišanu.

Savā Facebook lapā Ušakovs publiskoja publikāciju, kurā norāda uz to, ka Pūce ar savu lēmumu ne vien rupji pārkāpa likumu, kas notiek jau ne pirmo reizi, bet arī izmantoja savu dienesta stāvokli, lai nokārtotu rēķinus ar nevēlamiem politiskajiem spēkiem.

"Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce jau otro reizi ir rupji pārkāpis likumu un jebkādu sapratni par demokrātiju. Ar šo Pūce ir spēris soli tuvāk tam, lai atbildētu likuma priekšā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Viņš kā politiķis acīmredzami ir izmantojis pašreiz visus sev pieejamos resursus, lai izrēķinātos ar citiem politiskajiem spēkiem," raksta Ušakovs.

Tālāk viņš piemēra kārtā min situāciju ar atkritumiem Briselē. Pēc viņa sacītā, tur šobrīd streiko uzņēmumi, kuri nodarbojas ar atkritumu izvešanu. Un tādēļ no daudziem rajoniem atkritumi netiek izvesti. Taču neviens nesaka, ka situācija ir jārisina ar vietējās pašvaldības atlaišanu.

"Bet Rīgā, kur tiek izvests pilnīgi visi atkritumi un nākotnē, iespējams, ir tikai atsevišķas birokrātiska rakstura nianses, kā to nodrošināt tālāk, ministrs uzdrošinās politisku iemeslu dēļ rosināt pašvaldības atlaišanu," pauž sašutumu bijušais pilsētas mērs.

Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Politika
Urbanovičs: Rīgas domes atlaišanas iemesli nāk no tukša gaisa

Pēc Ušakova domām, ar šādiem izlēcieniem politiskais spēks, kuru pārstāv Pūce, vienkārši novērš cilvēku uzmanību no patiešām aktuālām un steidzamām problēmām, sākot ar mediķu algām un budžetu un beidzot ar administratīvi teritoriālo reformu.

"Neviens no šiem tematiem politiskajai partijai nav ērts, lai par to runātu," uzsver Ušakovs.

Taču viņš norāda, ka ar ārkārtas vēlēšanām Pūce nevienu neiebiedēs, jo no tām neviens nebaidās. Turklāt "Saskaņa" negrasās padoties.

"Nezinu, kāpēc partija "Attīstībai/Par!" ir tik pārliecināta, ka žulniecība un meli var viņiem palīdzēt nostiprināt savas pozīcijas šajās vēlēšanās. Jūs varat krāpties un melot, bet mēs tik un tā uzvarēsim!" raksta Ušakovs.

Atgādināsim, ka Pūce iepriekš paziņoja par lēmumu atlaist Rīgas domi. Šo lēmumu viņš motivēja ar pašvaldības nespēju tikt galā ar atkritumu problēmu.

Ziņu lente
0