"Es jau četras dienas neesmu mazgājies!" Pensionāram no Rīgas atslēdza ūdeni

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasПенсионер в парке
Пенсионер в парке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
21. gadsimtā Latvijā joprojām var palikt bez ērtībām: 89 gadus vecam Rīgas iedzīvotājam dzīvoklī atslēdza ūdeni, savukārt pieslēgt atpakaļ tikpat ātri nespēja.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Tā kā Rīgas pilsētas dienesti nespēja pienācīgi vienoties savā starpā, 89 gadus vecam rīdziniekam nācās vairākas dienas pavadīt bez ūdens. Avīzes "Segodņa" lasītājs uzrakstīja redakcijai par to, ko viņam nācies izciest, lai gūtu iespēju nomazgāties.

PNB Banka в Риге - Sputnik Latvija
"Rīgas namu pārvaldniekam" palikuši seši miljoni eiro PNB bankā

Rīdzinieks pastāstīja, ka nākamgad viņš svinēs 90 gadu jubileju. Viņš ir redzes invalīds – II invaliditātes grupa. Viņa problēma ir tajā, ka viņš nolēma nomainīt dzīvoklī vannu ar dušas kabīni. Pensionārs paskaidroja, ka pieņēma šādu lēmumu, jo ar laiku vannas virsma stipri nolietojās, kļūstot par slidenu un bīstamu.

No sākuma viss bija labi: meistari iznesa vannu un uzstādīja dušas kabīni. Tikai nespēja pieslēgt ūdeni – nestrādāja centrālais ūdens padeves ventilis.

Pensionārs devās pie namu pārvaldnieka risināt problēmu. Taču tur pateica, ka vairs ar šādiem jautājumiem nenodarbojas, jo viņu rīcībā nav santehniķu. Namu pārvaldē pastāstīja, ka visi santehniķi tagad ir uzņēmumam "Siltumserviss Rīga". Un ka tas tagad esot neatkarīgs dienests. Pie viņiem arī ieteica griezties, iedodot uzņēmuma telefonu.

Atgriežoties mājās, pensionārs mēģināja sazvanīt "Siltumserviss Rīga". Pēc vairākām stundām viņš saprata, ka sazvanīt uzņēmumu neizdosies. Tādēļ devās uz uzņēmumu pats. Taču arī te viņš nokavēja – pieņemšanas laiks beidzās.

Tas viss notika piektdien. Brīvdienas pensionārs pavadīja bez ūdens. Un pirmdien atkal aizbrauca uz "Siltumserviss Rīga". Tur viņam tika noformēts pasūtījums. Un apsolīja, ka izpildīs šo pasūtījumu pēc 3-4 dienām.

"Es saku: "Apžēlojieties, es jau četras dienas neesmu mazgājies! Vai nevar ātrāk?!" Izrādījās, ka nevar," raksta pensionārs.

No visa šī stāsta viņš ir izdarījis attiecīgus secinājumus un uzdod galveno jautājumu: "Par ko, tādā gadījumā, mēs veicam mājas apsaimniekošanas maksu?!"

Par ko maksājam?

Pensionārs norāda, ka pārvaldnieks – "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pats nesniedz šo pakalpojumu, nedz nodrošina, sūta uz citām organizācijām, sakari ar kuriem un kuru starpā nav sakārtoti, tādēļ operatīva klientu problēmu risināšana nav iespējama.

"Tā vietā pārvaldnieks to vien izdara, ka iedod klientam telefona numuru (pa kuru, jāatzīmē, nevar sazvanīt nevienu) – sakot, pats risini savas problēmas. Tad kāda jēga no šāda pārvaldnieka?!" raksta sašutušais pensionārs.

Бедность, пустые карманы - Sputnik Latvija
Maksa par apkuri pakāpeniski izputinās Rīgas iedzīvotājus

Tāpat viņš norāda, ka, cenšoties atrisināt savu problēmu, meklējis santehniķus arī citās vietās. Izrādās, ka viņus praktiski nav iespējams atrast – Rīgā principā pietrūkst santehniķu. Un šodien ar līdzīgu problēmu var saskarties ikviens no pusmiljona rīdzinieku, kuri izmanto kompānijas "Rīgas namu pārvaldnieks" pakalpojumus.

Vēl viena interesanta detaļa. Kopā ar "Siltumserviss Rīga" telefona numuru pensionāram iedeva e-pasta adresi. Lai viņš raksta tur, ja neizdodas sazvanīt viņus. Sirmgalvis brīnās, ko lai dara pensionāri, kuriem var nebūt dators un kuri veselības stāvokļa dēļ pat nevar to izmantot.

"Segodņa" palūdza komentēt situāciju RNP Komunikācijas daļas vadītāju Kristu Leiškalnu.

Paši vainīgi

Viņš paskaidroja, ka iemesls tam, ka pensionārs no Rīgas gandrīz nedēļu pavadīja bez ūdens, ir "karstākais periods uzņēmuma "Siltumserviss Rīga" darbā", kurš patlaban nodarbojas ar apkures pieslēgšanu daudzdzīvokļu namiem. Un visi spēki tiek novirzīti tieši tam, lai padotu rīdziniekiem apkuri, savukārt ūdens trūkums 90 gadus vecam pensionāram nav prioritātē.

Tāpat Leiškalns norādīja, ka, ja pensionārs būtu nodarbojies ar savas vannas istabas pārrīkošanu agrāk vai, tieši pretēji, būtu nedaudz pagaidījis, tad noteikti sazvanītu uzņēmumu un nesēdētu bez ūdens tik ilgu laiku.

Многоэтажные жилые дома - Sputnik Latvija
Viens nemaksā par visiem: ūdens trūkumu nevarēs norakstīt uz "aizmāršīgo" iedzīvotāju

Pēc RNP pārstāvja sacītā, lai izvairītos no situācijām, kas līdzinās tai, ko piedzīvoja Rīgas pensionārs, ir aktīvāk jāizmanto informācijas sniegšanas iespējas ar e-pasta palīdzību, ja tas ir iespējams. Turklāt, pastāvīgi zvanot dienestam, klienti pārslogo tīklu un padara iespēju sazvanīt dienestu vēl nereālāku. Un ja problēma rodas visai mājai, iedzīvotājiem nav jāzvana visiem kopā apkalpojošajam uzņēmumam, lai izvēlas kādu, kurš mēģinās sazvanīt.

Nobeigumā Leiškalns piebilda, ka, neraugoties uz visu, Rīgas pensionāra problēma beigās tika veiksmīgi atrisināta, proti viss esot labi.

Interesanti, ka iepriekš žurnālisti rakstīja par citas pensionāres stāstu. Dāvanas vietā savā 88. dzimšanas dienā viņa saņēma milzīgu rēķinu no namu pārvaldnieka 700 eiro apmērā, jo laikus nepamanīja brīdinājumu kvītī par to, ka ir jānomaina ūdens skaitītāji. Sieviete dzīvo vienistabas dzīvoklī 16 stāvu ēkā Zolitūdē.

Tā kā varbūt pensionāram, kurš nolēma nomainīt vannu ar dušu un palika bez ūdens, vēl ir palaimējies. Viņš vismaz ir ietaupījis.

Ziņu lente
0