Liepiņa: VID vadītāja paņēmusi rokās beisbola nūju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāte Linda Liepiņa kritizēja Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju Ievu Jaunzemi par stingro pieeju pret restorānu biznesu.

RĪGA, 8. jūnijs – Sputnik. Restorānu Wok To Walk īpašniece, neatkarīgā deputātes Linda Liepiņa pastāstīja Saeimas sēdē par lietu stāvokli restorānu nozarē, raksta Rus.db.lv.

Pēc viņas sacītā, pirms pāris gadiem Latvijas restorānu īpašnieki tikās ar Valsts ieņēmumu dienestu un citiem ierēdņiem, lai apspriestu nozares vājos punktus, taču kopš tā laikā mainījusies vara gan Saeimā, gan VID.

Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Reirs: sociālais nodoklis Latvijā jāliek maksāt visiem

"Šobrīd Jaunzemes kundze ir paņēmusi rokās beisbola nūju un bliež pa ēdinātājiem. Ņemot vērā un zinot tās vājās vietas, kuras pati industrija ir izstāstījusi un vēlas sakārtot un, manuprāt, tas īsti nav godīgi," paziņoja Liepiņa Saeimas tribīnē.

Publiskajā telpā arvien biežāk skan stāsti par problēmām VID un uzņēmēju attiecībās.

"Un šis princips vairs "Konsultē vispirms" jau atkal ir palicis tikai vārdos. Un te es vēlos pieminēt restorāna "Kinfield" gadījumu, kad uzņēmēja gaidītās konsultācijas vietā ir saņēmusi bankas konta bloķēšanu, skaidras naudas izņemšanu un faktiski aizliegumu nodarboties ar uzņēmējdarbību. Jau šobrīd uzņēmēja ir iesniegusi maksātnespēju. Un viņa ir tikai viena no 100," pateica Liepiņa.

Viņa uzskata, ka dēvēt uzņēmējus par recidīvistiem ir nepieļaujami, sevišķi VID vadītājai. Turklāt viņa apšauba arī to, ka nozares PVN samazināšana palīdzēs tai izdzīvot.

"Lielākajai daļai deputātu nav pieredzes uzņēmējdarbībā, uzņēmumu vadībā un ekonomikā. Tas nav nosodījums, bet gan secinājums. Un vienlaicīgi aicinājums ieklausīties tajā, ko saka uzņēmēji un dažādu nozaru pārstāvji.

Šodien daudz debatējām par PVN samazināšanu gan ēdināšanas nozarei, gan atsevišķām produktu grupām. Par nožēlu jāatzīst, ka ierēdņi nav spējīgi uz problēmām paskatīties ārpus Excel tabulas, turpinot domāt, ka iekasēs vairāk, uzliekot lielāku nodokli.

Бар - Sputnik Latvija
"Lai tauta tiktu sadzirdēta": restorāna īpašniece atvērusi "sūdzību e-pastu" par VID

Šodien saņēmu pārmetumus no atsevišķiem deputātiem, ka atļāvos no Saeimas tribīnes kritizēt VID vadītāju Ievu Jaunzemi par melu izplatīšanu medijos un VID neapmierinošo komunikāciju ar uzņēmējiem, kā rezultātā nereti uzņēmējdarbība tiek iznīcināta.

Ir grūti likt saprast un problēmās iedziļināties tiem, kas nav nodarbojušies ar uzņēmējdarbību un kuru saskarsme ar VID sākas un beidzas ar amatpersonas deklarācijas iesniegšanu," uzrakstīja Liepiņa savā Facebook lapā.

Latvijas Restorānu biedrība regulāri lūdz VID "piebremzēt" attiecībā uz biznesu. Pēc Latvijas Restorānu biedrības prezidenta Jāņa Jenža sacītā, problēma ir tajā, ka, cīnoties ar ēnu ekonomiku, valsts "šauj pa zvirbuļiem".

Ziņu lente
0