"Atgriezt Ušakovu": vairāk nekā 11 tūkstoši cilvēku parakstīja petīciju

© Sputnik / Sergey MelkonovМитинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова
Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīcija ar nosaukumu "Atgriezt Nilu Ušakovu Rīgas mēra amatā" savākusi vairāk nekā 11 tūkstošus parakstu starptautiskā iniciatīvu tiešsaistes platformā change.org.

RĪGA, 11. aprīlis – Sputnik. Iniciatīva ar prasību atjaunot Rīgas domes vadītāja amatā atstādināto Rīgas mēru Nilu Ušakovu publicēta starptautiskā tiešsaistes platformā change.org 5. aprīlī. Vien piecās dienās petīciju parakstījuši vairāk nekā 11 tūkstoši cilvēku.

Petīcijas autore ar nosaukumu "Atgriezt Nilu Ušakovu Rīgas mēra amatā" Jeļena Veršiņina norādīja, ka uzskata Ušakova atstādināšanu par "oponentu prettiesisku provokāciju".

"Tieši Nils Ušakovs ir cienīgs ieņemt Rīgas mēra amatu, jo neviens cits kandidāts nekad nav izdarījis un neizdarīs tik daudz, cik Nils Ušakovs ir izdarījis un vēl varētu izdarīt, atrodoties mēra amatā un produktīva mēra darba laikā," teikts iniciatīvas tekstā.

Veršiņina palūdza atbalstīt viņas petīciju ar parakstiem un maksimālu hipersaišu izplatīšanu, lai "savāktu pēc iespējas vairāk Ušakova atbalstītāju balsu un parakstu".

Митинг на Ратушной площади в поддержку мэра города Нила Ушакова - Sputnik Latvija
"Aizejot palicis": Eiropas Parlamentā komentē Ušakova atstādināšanu

Naktī uz 5. aprīli vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce izdeva rīkojumu par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova atstādināšanu no amata. Pūces rīkojumā bija uzskaitīti pārkāpumi, ko Ušakovs pieļāvis mēra postenī un kā pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētājs. Piemēram, viņš ir pārkāpis vairākas likuma normas par publiskas personas un kapitālsabiedrību kapitāldaļu pārvaldi, likuma normas par publiskas personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu, grāmatvedības, budžeta un finanšu pārvaldes, pašvaldību budžetu likumus.

Tāpat Ušakovam tika norādīts uz dažiem formāliem pārkāpumiem: par Rīgas domes un tās komiteju sēžu rīkošanas kārtības neatbilstību noteiktai procedūrai un par atbilžu sniegšanas kārtību VARAM jautājumiem. VARAM lēmumu Ušakovs grasās apstrīdēt tiesā.

Neraugoties uz to, pēc Pūces rīkojuma stāšanās spēkā Ušakovs kļuva par Rīgas domes ierindas deputātu, savukārt pilsētas mēra pienākumi uz viņa atstādināšanas laiku pārgājuši pie mēra vietnieka Oļega Burova, kurš jau ir izteicis atbalstu atstādinātajām kolēģim.

Ziņu lente
0