Politika

Ar vērošanu ir par maz: politologs Ivars Ījabs dosies uz Eiropas Parlamentu

© из личного архива Иварса ИябсаПолитолог Латвийского университета Иварс Иябс
Политолог Латвийского университета Иварс Иябс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Universitātes profesors Ivars Ījabs nolēmis kļūt pat eirodeputātu.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Par to, ka balotēsies Eiroparlamenta (EP) vēlēšanās no politiskās apvienības "Attīstībai/Par!", savā Facebook lapā paziņojis politologs Ivars Ījabs.

"Mani sauc Ivar Ījabs. Es pasniedzu politoloģiju Latvijas Universitātē, taču žurnālisti mani reizēm dēvē par "politikas vērotāju". Lai nu tā arī būtu, bet pienāk laiks, kad ar vērošanu vien ir par maz, kad ir jānāk darīšanai. Un tādēļ es esmu izlēmis iesaistīties politikā un piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās no "Attīstībai/Par!" saraksta. Taču, lai varētu jūs tur godam pārstāvēt, es šajos mēnešos vēlos ieklausīties, runāties un diskutēt ar ikvienu no jums – gan ar tiem, kas ir par, gan ar tiem, kas ir pret. Tādēļ uz tikšanos!" teikts Ījaba video uzrunā.

Viņš pastāstīja, ka ievēlēšanas gadījumā grasās aizstāvēt Eiropas vērtības, risināt pierobežas kontrole efektivitātes, sociālās nevienlīdzības citus jautājumus

"Kas mani uztrauc vairāk, ir tas, ka ir parādījušies politiķi, kas vēlas sagraut to, ko paši nav cēluši, kas vēlas tirgoties ar bailēm un sazvērestības teorijām, lai tikai ieriebtu tai Eiropai, beigu beigās, protams, ieriebjot paši sev un saviem vēlētājiem. Pret to, manuprāt, ir jāvēršas jebkuram Latvijas patriotam un tā ir arī mana personiskā atbildība. Tā ir atbildība pret maniem bērniem, pret maniem studentiem un pret Latvijas jauno paaudzi, kura nepārprotami ir pelnījusi dzīvot labāk un nevis sliktāk nekā mēs. Latvijas nacionālajās interesēs ir aktīva piedalīšanās Eiropas kopējos procesos un Eiropas nākotnes veidošanā," teikts paziņojumā.

Флаг Евросоюза - Sputnik Latvija
Bloomberg: ES nevēlas kļūt demokrātiskāka

Ījabs ir asociēts Latvijas Universitātes profesors un pētnieks LU Sociālo un politisko pētījumu centrā. Pasniedzēja darbības laikā viņš ir ieguvis studentu nodibināto prēmiju "Gada psniedzējs".

Šogad beidzas esošā sasaukuma EP pilnvaru piecu gadu termiņš. Jaunas vēlēšanas Latvijā notiks 25. maijā. "Attīstībai/Par!" pagaidām nav pārstāvju Eiropas parlamentā – kustības līdzpriekšsēdētājs atteicās no eiromandāta, kolīdz tika ievēlēts Saeimā, un viņa vietu ieņēma Kārlis Šadurskis ("Jaunā Vienotība").

Ziņu lente
0