Arestējiet vēl trīs: "Rīgas Satiksme" lieta uzņem apgriezienus

© facebook.com / KNAB.lvАнтикоррупционное агенство Латвии
Антикоррупционное агенство Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien, 13. decembrī, tiesā tika nogādāts pirmais vīrietis, kurš varētu būt iesaistīts "Rīgas Satiksme" korupcijas skandālā.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdz piemērot arestu kā ierobežojošo pasākumu vēl trīs cilvēkiem, kuri tika aizturēti kriminālprocesa ietvaros, kas saistīts ar "Rīgas Satiksme" iepirkumiem, vēsta Mixnews.lv.

Iepriekš ziņots, ka otrdien, 11. decembrī tika aizturēts "Rīgas Satiksme" Infrastruktūras un attīstības departamenta vadītājs Igors Volkinšteins. Ir zināms, ka attiecībā uz Volkinšteinu KNAB arī lūdza tiesu piemērot arestu. Un trešdien, 12. decembrī, Volkinšteins tika arestēts. Volkinšteina intereses tiesā pārstāv zvērināts advokāts Ainārs Vīnkalns.

Вилнис Кирсис - Sputnik Latvija
"Nebrīnos, ka pie Rīgas domes piebrauca KNAB "busiņš": Ķirsis par korupciju

Turklāt, tika aizturēts un ar Volkinšteinu vienā dienā arestēts biznesmenis Māris Martinsons. Tika ziņots, ka lieta, sakarā ar kuru ir aizturēts un arestēts uzņēmējs, nav saistīta ar kriminālprocesu attiecībā pret no dienesta pienākumu izpildīšanas atstādināto  Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

Pats Martinsons un viņa advokāti atteicās no jebkādiem komentāriem.

KNAB iepriekš veica kratīšanas uzņēmumā "Rīgas Satiksme" un Rīgas domes telpās. Valsts policija ziņoja, ka kratīšanas "Rīgas Satiksmē" ir saistītas ar lietu par krāpniecību lielos apmēros.

Ir zināms tikai, ka savstarpējas starptautiskas izmeklēšanas ietvaros, kuru veic Polijas antikorupcijas dienests un KNAB, Rīgā aizturēti cilvēki, kuri palīdzējuši slēpt kukuli 800 tūkstošu eiro apmērā.

Молоток судьи - Sputnik Latvija
Bez komentāriem: biznesmenis Martinsons arestēts

Polijas antikorupcijas dienesta paziņojumā norādīts, ka kukulis tika saņemts saistībā ar gandrīz 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. To piegādes konkursus 2013.-2016. gadā rīkoja "Rīgas Satiksme". Krimināllietas ietvaros, kura saistīta ar šiem iepirkumiem, tika aizturēti astoņi cilvēki – seši Latvijā un divi Polijā.

Šobrīd šajā lietā notiek aktīva izmeklēšana, kurā KNAB sadarbojas ar ārzemju iestādēm. Detalizētu informāciju birojs sola sniegt, kolīdz tas būs iespējams bez zaudējumu radīšanas izmeklēšanas procesam.

Rīgas mērs Nils Ušakovs jau ir atstādinājis no "Rīgas Satiksme" vadītāja amata Leonu Bemhenu.

Lietā varētu būt iesaistītas bankas

Kā vēsta TVnet.lv, Saeimas deputāte un bijusī KNAB darbiniece Juta Strīķe, komentējot šo situāciju, pauda cerību, ka kriminālā izmeklēšana attiecībā uz uzņēmumu "Rīgas Satiksme" tiks veiksmīgi novesta līdz gala rezultātam.

Viņa uzsvēra šīs lietas nozīmi, ņemot vērā to, ka tā ir liela un starptautiska, un deva mājienu, ka tajā varētu būt iesaistīti pārvedumi dažādu valstu bankās.

Par pozitīvo faktoru Strīķe nosauca KNAB sadarbību ar Polijas antikorupcijas dienestu, kuru deputāte uzskata par ļoti profesionālu.

Ziņu lente
0