Bez komentāriem: biznesmenis Martinsons arestēts

© Pixabay/ Daniel_B_photosМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmējs Māris Martinsons un viņa advokāti atteicās komentēt Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu.

RĪGA, 13. decembris – Sputnik. Iepriekš aizturētais biznesmenis Māris Martinsons arestēts sakarā ar Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu, vēsta Mixnews.lv.

Otrdien, 11. decembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja Martinsonu. Tika ziņots, ka lieta, sakarā ar kuru ir aizturēts uzņēmējs, nav saistīta ar kriminālprocesu attiecībā pret no dienesta pienākumu izpildīšanas atstādināto  Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

Izejot no tiesas sēžu zāles, Martinsons nolēma nerunāt ar žurnālistiem un nekomentēt savu arestu. Viņa advokāti Didzis Vilemsons un Aivars Purmalis arī atteicās no komentāriem.

​Vērts atgādināt, ka Rimšēviča un Martinsona kriminālvajāšana tika iniciēta 2018. gada jūnijā. Tika ziņots, ka Rimšēvičam izvirzīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 320 panta 4. daļas par kukuļņemšanu. Martinsons tiek apsūdzēts par līdzdalību šajā noziedzīgajā darbībā.

Mīklainās kratīšanas un lielais kukulis

Paralēli Martinsona aizturēšanai KNAB uzsākusi kratīšanu veikšanu uzņēmumā "Rīgas Satiksme" un Rīgas domes telpās. Valsts policija ziņoja, ka kratīšanas "Rīgas Satiksmē" ir saistītas ar lietu par krāpniecību lielos apmēros, taču neatklāja detaļas. Pagaidām nav skaidrs, vai Martinsons tika aizturēts šīs lietas ietvaros.

Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
KNAB veica kratīšanas Rīgas domē un "Rīgas Satiksmē"

Rīgas vicemērs Andris Ameriks, komentējot kratīšanas Rīgas domē, apstiprināja informāciju par kratīšanām "Rīgas Satiksmē". Iespējams, šī kratīšanas ir saistītas savā starpā.

Ir zināms, ka 11. decembrī tāpat tika aizturēts "Rīgas Satiksme" Infrastruktūras un attīstības departamenta vadītājs Igors Volkinšteins. Attiecībā uz Volkinšteinu KNAB arī lūdz tiesu piemērot arestu. Volkinšteina intereses tiesā pārstāv zvērināts advokāts Ainārs Vīnkalns.

Kā vēsta TVnet.lv, atsaucoties uz Polijas antikorupcijas dienesta paziņojumu, savstarpējas starptautiskas izmeklēšanas ietvaros, kuru veic Polijas antikorupcijas dienests un KNAB, Rīgā aizturēti cilvēki, kuri palīdzējuši slēpt kukuli 800 tūkstošu eiro apmērā.

Подсчет денег - Sputnik Latvija
"Stukačiem" veicas: ierosināts ieviest atlīdzību par labu sūdzību

Polijas antikorupcijas dienesta paziņojumā norādīts, ka kukulis tika saņemts saistībā ar gandrīz 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. To piegādes konkursus 2013.-2016. gadā rīkoja "Rīgas Satiksme". Krimināllietas ietvaros, kura saistīta ar šiem iepirkumiem, tika aizturēti astoņi cilvēki – seši Latvijā un divi Polijā.

Šobrīd šajā lietā notiek aktīva izmeklēšana, kurā KNAB sadarbojas ar ārzemju iestādēm. Detalizētu informāciju birojs sola sniegt, kolīdz tas būs iespējams bez zaudējumu radīšanas izmeklēšanas procesam.

Ziņu lente
0