Gasparjans: pasaulē aktuālākie jautājumi – LGBT un Baltijas valstu okupācijas fobija

© Sputnik / Андрей Стенин / Pāriet pie mediju bankasGeju parāde Stambulā
Geju parāde Stambulā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Uz kāda pamata Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir nolēmis, ka viņa valsts var kaut ko padarīt par spīti Krievijai?" – bija neizpratnē politologs un žurnālists Armens Gasparjans.

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Agrāk politika bija nopietnāka, eksperti apsprieda ārējās aprises, iekšējās aprises, ekonomiku, starptautiskās attiecības, bet tagad situācija nonākusi līdz kaut kādam absurdam. Par to politologs un žurnālists Armens Gasparjans pauda viedokli savā tuvējo ārvalstu un Baltijas politisko notikumu iknedēļas apskatā Sputnik.

"Feministes un LGBT, transpersonas, migranti un baltiešu fobija par to, ka viņus nāks okupēt — tie ir visi aktuālie starptautiskie jautājumi. Un tas ir dīvaini," — piezīmēja Gasparjans.

Iepriekš sabiedrības un žurnālistu uzmanību piesaistīja Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča — partijas "Jaunā Vienotība" kandidāta priekšvēlēšanu plakāts "Par spīti Kremlim, Latvija ir un būs izdevusies valsts," — pauž uzraksts līdzās politiķa fotogrāfijai.

Zvaigzne Maskavas Kremļa Spasskas tornī - Sputnik Latvija
Viedoklis
Rinkēviča novēlējumu pēdās: ko Latvija var izdarīt par spīti Krievijai

Sociālo tīklu apmeklētājiem šķiet, ka tāda veida aģitācija ir kārtējais priekšvēlēšanu triks no kategorijas "krievi nāk". Situāciju komentēja pat Krievijas Ārlietu ministrija, kad Krievijas politologs, eksperts Krievijas un Latvijas attiecību jomā Vladimirs Simindejs savā lapā Facebook vērsās pie ĀM oficiālās pārstāves Marijas Zaharovas.

Zaharova pievērsa uzmanību Rinkēviča plakātam un apliecināja: Kremlis nevēlējās, lai Latvija būtu tikai izdevusies valsts vien, Kremlis vēlējās, lai Latvijā valdītu labklājība, taču, ja pati republika grib būt tikai izdevusies, tā ir viņu darīšana. Arī Gasparjans veltīja uzmanību tik interesantam notikumu pavērsienam Latvijas priekšvēlēšanu sacīkstēs, ko iepriekš nodēvēja par garlaicīgām un neinteresantām.

"Nesaprotu. Vai Latvijas ārlietu ministrs dzīvo par spīti Kremlim? Ko viņš vēlas? Vai viņš par spīti Kremlim popularizē LBGT intereses? Nāksies sagādāt viņam vilšanos: 99% Krievijas iedzīvotāju nav nekādas daļas ne par Rinkēviču, ne arī par viņa orientāciju," — pavēstīja Gasparjans.

Jāpiebilst, ka 2014. gadā Rinkēvičs izšķīrās par coming out - viņš ir pirmais politiķis Latvijas vēsturē, kurš atklāti atzinis savu homoseksuālo orientāciju.

Gasparjans piebilda, ka aicinājums "par spīti Kremlim" diezin vai ir spilgtākais izlēciens Rinkēviča karjerā. 

Ziņu lente
0