Politika

Valdībā ar "Saskaņu": ZZS pārbauda savu vēlētāju attieksmi

© Sputnik / Sergey MelkonovUšakovs
Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī ZZS aptaujā savus vēlētājus par sadarbību ar "Saskaņu", partijas līderis Augusts Brigmanis noliedz, ka ZZS varētu piekrist šādai koalīcijai.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Zaļo un zemnieku savienība pasūtījusi savu vēlētāju aptauju par sadarbības iespējamību ar "Saskaņu". Šo informāciju žurnālam "Ir" apstiprināja ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Pēc viņa sacītā, šī konkrētā aptauja tiek veikta Kurzemes vēlēšanu apgabalā un tikai tajā. Taču Bergmanis nespēja paskaidrot, kas tieši no partijas pasūtījis kompānijai "Latvijas fakti" šo aptauju un kāda iemesla pēc.

Гундарс Даудзе - Sputnik Latvija
Politika
Domstarpības ZZS: Kurzemes saraksta līderis neiebilst pret koalīciju ar "Saskaņu"

"Mums ir tā īpatnība, ka mūsu vēlēšanu kampaņas notiek pa vēlēšanu apgabaliem, kā varbūt esat ievērojuši. Šajā konkrētajā gadījumā tā ir Kurzemes iekšējā lieta, kādus aptaujas jautājumus viņi liek," uzsvēra Brigmanis.

Pats viņš kategoriski noliedz, ka varētu atbalstīt valdību ar "Saskaņu".

"Es pat pateiktu vairāk — ja kaut kādā abstraktā veidā, kam es nedodu pat procentu iespējamības, ZZS varētu piekrist iet [kopā ar "Saskaņu"], tad es personīgi izstātos no ZZS," pateica Brigmanis.

Mājas nav manas

Pēc skaidrojuma Augusts Brigmanis ieteica vērsties pie pirmā numura Kurzemes apgabalā — Gundara Daudzes. Taču viņš pastāstīja žurnālistiem, ka neko nezina par aptauju.

Заседание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Varasvīru ērkšķainais ceļš: vai tiešām Saskaņai un ZZS nāksies vienoties

Tāpat Daudze pauda neapmierinātību, ka medijos plaši izplatījušies viņa vārdi no Rīga TV24 intervijas augusta beigās, kur viņš pieļāva ZZS sadarbību ar "Saskaņu".

"Nevajag izraut no teksta, johaidī arārā to, ko es neesmu teicis! Vajag apskatīties oriģinālā, nevis to idiotismu, ko ir samontējusi Latvijas Televīzija," pauž sašutumu Daudze, skaidrojot, ka runa bija par sadarbību ar "Saskaņu" Saeimā, kura arī šodien notiek, nevis par koalīcijas valdību.

"Es esmu komandas cilvēks, es tam pilnīgi piekrītu — mēs šobrīd neizskatām nekādas koalīcijas vai sadarbības iespējas ar "Saskaņu" valdībā," uzsvēra politiķis.

Neko par vēlētāju aptauju nezina arī ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, kurš arī izslēdz sadarbību ar "Saskaņu" pēc vēlēšanām jebkādā formātā.

Žurnālisti pavaicāja Augustam Brigmanim, vai šādas aptaujas rīkošana neliecina par to, ka politiskajā spēkā pastāv pretrunas šajā jautājumā.

Аугустс Бригманис - Sputnik Latvija
Politika
ZZS neatteiksies no sadarbības ar "Saskaņu"

"Nu, cilvēkiem varbūt vienkārši ir interese šādu tēmu uzrunāt, es nezinu, kāpēc viņi to uzdeva, es tiešām nezinu," beigās sacīja ZZS līderis.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, sarunas par to, ka ZZS un "Saskaņa" izveidos koalīciju nākošajā Saeimā, notiek jau sen, un šovasar ZZS atteicās parakstīt "Jaunās Vienotības" piedāvāto memorandu par atteikšanos no sadarbības ar "Kremļa partijām".

Saskaņā ar augustā SKDS rīkotās aptaujas datiem, par "Saskaņu" nobalsotu 21,5% vēlētāju, par ZZS — 11,5%.    

Ziņu lente
0