Politika

ZZS neatteiksies no sadarbības ar "Saskaņu"

© Foto : baltnewsАугустс Бригманис
Аугустс Бригманис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zaļo un zemnieku savienība neplāno koalīciju ar "Saskaņu" pēc Saeimas vēlēšanām, taču rakstiskas garantijas šajā jautājumā nedos.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) neparakstīs "Jaunās Vienotības" memorandu par atteikšanos no sadarbības ar "prokremliskām" partijām, intervijā Latvijas avīze paziņoja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Jūnijā partiju apvienība "Jaunā Vienotība" vērsās pie Jaunās konservatīvās partijas, nacionālās apvienības VL-TB/LNNK, Zaļo un zemnieku savienības, apvienības "Attīstībai/Par!", partijas "Progresīvie", Latvijas reģionu apvienības un KPV LV ar aicinājumu pirms 13. Saeimas vēlēšanām vienoties par atteikšanos no sadarbības ar prokremliskajām partijām. Iepriekš Latvijas reģionu apvienība iepriekš jau atteicās parakstīt memorandu, un tagad Brigmanis pastāstīja, ka to neparakstīs arī ZZS.

Заседание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Varasvīru ērkšķainais ceļš: vai tiešām Saskaņai un ZZS nāksies vienoties

Politiķis pastāstīja, ka ZZS vēlas pēc vēlēšanām veidot valdību ar nacionālo apvienību Visu Latvijai! — Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kas izslēdz jebkādas spekulācijas par sadarbību ar "Saskaņu" valdībā.

Brigmanis atgādināja, ka dažās pašvaldībās ZZS ir izveidota koalīcija ar "Saskaņu", parlamenta balsojumos dažkārt viedokļi sakrīt, taču viņš uzsvēra, ka koalīcijas nebūs. "Jaunās Vienotības" ierosinājumu viņš uzskata par populistisku soli, ņemot vērā to, ka vēl nav zināms, vai tā iekļūs nākamajā Saeimā.

Nesenās aptaujas liecina, ka par "Jauno Vienotību" gatavi balsot 2,7% vēlētāju.

Daudzi politologi un politiķi ir pārliecināti, ka saskaņā ar Saeimas vēlēšanu rezultātiem ZZS un "Saskaņa" izveidos koalīciju, tomēr ZZS pārstāvji to kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0