Ugunsgrēks Talsu novadā: policija uzzinājusi patiesās dedzināšana vietas

© Photo VUGDUgunsgrēks Talsu novadā
Ugunsgrēks Talsu novadā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar policijas rīcībā nonākušo informāciju, septiņās vietās ārpus drošības perimetra robežām apkārt ugunsgrēkam Talsu novada purvā tika veikta ļaunprātīga dedzināšana, paziņoja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Talsu novada Valdgales pagasta ugunsgrēka teritorijas izpētes laikā policija konstatēja, ka septiņās vietās noteikti tika veikta ļaunprātīga dedzināšana. Par to pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis kanālā LTV.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, sākotnēji purva ugunsgrēks sācies kūdras sagatavošanas uzņēmuma Pindstrup Latvia teritorijā, taču nebija runas par ļaunprātīgu dedzināšanu. Šobrīd policija cenšas noskaidrot, vai situācijā nav vainojama bezatbildība vai drošības noteikumu pārkāpums.

Пожар в Раматской волости Латвии у границ Эстонии - Sputnik Latvija
Latvija un Igaunija dzēš purva ugunsgrēku: liesmas pārņēmušas jau 220 hektārus

Taču dzēšanas laikā liesmošana izcēlusies dažādās vietās ārpus drošības perimetra, kurš noturēja uguni no tālākas izplatīšanās, tādēļ glābējiem parādījās aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu.

Kā pastāstīja Rihards Kozlovskis, septiņās vietās šīs bažas apstiprinājās, izmeklēšana turpinās.

Ministrs uzskata, ka, ņemot vēra tik sarežģītu  meža un kūdras ugunsgrēku rašanos un klimata izmaiņas, jāapdomā specializētas tehnikas iegāde, kura spēj izbraukt cauri uz ugunsgrēka sākuma vietu: kvadraciklu un kāpurķēžu transporta iegāde.

Kozlovskis atzīsts, ka var vērsties pēc kaimiņvalstu palīdzības, taču šī vasara parādīja, ka ar Eiropas Savienības resursi var būt ierobežoti, ja ugunsgrēki izraisās dažādās valstīs.

Kā tika ziņots iepriekš, lēmums prasīt starptautisko palīdzību tika pieņemts ar nokavēšanos atbildīgo iestāžu sliktās komunikācijas dēļ.

Par ugunsgrēka izcelšanos Talsu novada Valdgales pagastā kļuva zināms 17. jūlijā. Neskatoties uz visiem glābēju centieniem, sausuma un stiprā vēja dēļ uguns ātri izplatījās un pārņēma vairāk nekā tūkstoti hektāru meža un kūdras purva.    

Ziņu lente
0