Jānis Dombrava: latviešu tauta ir viena no gudrākajām pasaulē

© Sputnik / Sergey MelkonovJānis Dombrava
Jānis Dombrava - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvieši ir gudra tauta, taču to posta alkatība un skaudība, uzskata Saeimas deputāts Jānis Dombrava.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava pastāstīja sociālo tīklu apmeklētājiem par saviem latviešu tautas vērojumiem.

"Latvieši ir gudra tauta. Viena no gudrākajām pasaulē. Tomēr ir īpašības, kuras mūs posta — Alkatība un Skaudība.

Man ir bijusi iespēja redzēt vairākus gudrus cilvēkus, kuri diemžēl savu labklājību ir būvējuši uz citu tautiešu rēķina. Piemēram, A.Šķēle ir gudrs cilvēks, bet es nekad nesapratīšu, kāpēc viņš savas zināšanas izmantoja, lai uzbūvētu labklājību uz latviešu, nevis citas tautas rēķina. Nekad nesapratīšu — kā var būt tik negausīgi alkatīgs, laikā, kad citiem nav nekā.

Автопробег с латвийскими флагами в Лиепае - Sputnik Latvija
"Vajadzēja ar pajūgiem": Nacionālā bloka autobrauciens pulcējis trīs tūkstošus dalībnieku

Otra problēma — skaudība. Nekad nesapratīšu, kāpēc ir jāslimo ar šo kaiti. Man nekādas emocijas nerodas, ja redzu, ka citam ir lielāks televizors, jaunāks tālrunis vai lepnāka automašīna. Lai ir, ja cilvēkam ir šķitis svarīgi tās iegūt un ja viņš ir varējis tās iegūt godīgā ceļā. Vai tas ir slikti, ka kādam citam, kādā dzīves brīdī iet labi? Un mēs pat nezinam vai viņam iet labi, jo mantas nav labas dzīves mēraukla. Kā piemēru varu minēt vienu kungu gados, kurš ir ļoti turīgs. Daudzi varētu apskaust viņa turību, bet viņš nav laimīgs, jo dzīves izskaņā viņš ir viens pats, bez ģimenes, kura mīlētu viņu par to, kas ir viņš pats, nevis naudas dēļ.

Uzsvēršu vēlreiz — mūsu tautai ir gudra, vien ir jāatmet negatīvās ipašības, kuras velk mūs lejā," — uzrakstīja Dombrava.

Atgādināsim, ka Dombrava regulāri piesaista uzmanību ar skaļiem izteicieniem, piemēram, viņš aicina cīnīties ar "nelojālajiem" Latvijas iedzīvotājiem un pilsoņiem, kā arī ārvalstu studentiem, kuri, pēc politiķa pārliecības, brauc uz Latviju, lai nelegāli iekārtotos darbā.

Jānis Dombrava - Sputnik Latvija
Dombrava: Krievija - ekonomiski vāja valsts

Piemēram, viņš piedāvāja ieviest kriminālatbildību par imigrācijas veicināšanu, jo tas varot mainīt Latvijas etnisko sastāvu.

Tāpat, pēc Dombravas domām, Latviju var apdraudēt Putina opozicionāri, kuri bēg no Putina un saņem termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, tāpēc vajagot pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu apmaiņā pret nekustamo īpašumu un ieguldījumiem Latvijas bankās. Tāpat vajagot izvērtēt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Latvijā dzīvojošajiem Krievijas Federācijas pilsoņiem.

Nesen politiķa vētrainā darbība bija saistīta ar studentiem no Indijas un Pakistānas, kuri, pēc politiķa domām, Latvijā ierodas nevis mācīties, bet kebabus taisīt, tāpēc Latvijai vajagot ieviest ārvalstu student kvotas.    

Ziņu lente
0