Dombrava: Krievija - ekonomiski vāja valsts

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības salīdzina Latvijas un Krievijas nominālos IKP un, pamatojoties uz to dēvē Krieviju par ekonomiski vāju valsti.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava debatēs parlamentā apzīmējis Eiropas izaicinājumus, viņa teksts ir publicēts Nacionālās apvienības vietnē.

Dombrava norādīja, ka Eiropa saskaras ar tādām problēmām kā zema dzimstība, kreiso un tradicionālo vērtību sadursme, terorisms un migranti no trešajām pasaules valstīm, islāma ekspansija, dzīves līmeņa atšķirība starp Rietumu un Austrumu Eiropu un ar kodolieročiem bruņots "agresorvalsts" Austrumeiropā.

Viņš uzskata, ka ES vairs nevar nepievērst uzmanību islāma terorismam, bet brīvās pārvietošanās dēļ Eiropas Savienības ietvaros Latvijas iedzīvotāji tāpat nav pasargāti no teroristiem.

Dombrava - Sputnik Latvija
Latvija – latviešiem: Dombrava piedāvā sēdināt cietumā imigrācijas piekritējus

"Eiropas valstīm būtu jāpārstāj auklēties ar šiem radikāļiem. Ir jārīkojas izlēmīgi gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī, pirms viņi ir pastrādājuši kārtējos noziegumus," — paudis Dombrava.

Viņš atgādina, ka Latvija cieši sadarbojas ar valstīm, kuras interesēs ir, lai Baltijas valstis kļūstu ekonomiski spēcīgas un neatkarīgas no Krievijas. Latvijai ir jāatbalsta ASV starptautiskajā arēnā un jāsaņem no Vašingtonas atbalstu svarīgos jautājumos.

Tāpat Nacionālā apvienība aicina citas valstis pievienoties Baltijai, Polijai, Rumānijai, Lielbritānijai, Grieķijai un ASV un sākt tērēt aizsardzībai 2% IKP.

Dombrava arī atgādina par ar kodolieroču bruņotu agresorvalsti, "kura pēdējo gadu laikā ir nogalinājusi tūkstošiem cilvēku un okupējusi Ukrainas un Gruzijas reģionus."

"Tā ir ekonomiski vāja valsts. Krievijas iekšzemes kopprodukts ir niecīgs. Latvijas IKP uz vienu iedzīvotāju ir par 40% lielāks nekā Krievijas. Tomēr, neskatoties uz ekonomikas vājumu, Krievija milzīgas summas iegulda bruņotajos spēkos un mēģina ar maigās varas ieročiem ietekmēt citas valstis," — uzskata Dombrava.

Saskaņā ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) datiem, pagājušā gada oktobrī, nominālais Latvijas IKP uz vienu iedzīvotāju bija 17 tūkstoši 240 dolāri, bet Krievijā — 10 tūkstoši 630 dolāri, kas rāda atšķirību pat 62%. Taču pēc pirktspējas paritātes starpības praktiski nav: Latvijas IKP uz vienu iedzīvotāju starptautiskajos dolāros (nosacīta norēķinu naudas vienība dažādu valstu makroekonomisko rādītāju salīdzināšanai) sasniedz 29 000, bet Krievijā — 28 920.    

Ziņu lente
0