Eigims apstrīdējis VVC spriedumu par politiķa latviešu valodas zināšanām

© Sputnik / Sergey MelkonovValsts valodas centrs (VVC)
Valsts valodas centrs (VVC) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils mēra sūdzību vispirms izskatīs pats Valsts valodas centrs, bet pēc tam – tiesa divās instancēs.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Valsts valodas centrs (VVC) vēlas iesniegt tiesā prasību par Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Riharda Eigima deputāta mandāta anulēšau, tiklīdz stāsies spēkā galīgais lēmums par viņa valsts valodas zināšanu līmeņa neatbilstību likuma prasībām, vēsta rus.tvnet.lv.

Eigims izmantojios savas tiesības un iesniedzis VVC sūdzību par administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto lēmumu. Vispirms to izskatīs pats Valsts valodas centrs, bet pēc tam — tiesa divās instancēs.

Рихардс Эйгимс - Sputnik Latvija
Daugavpils dome samaksās par mēra latviešu valodas kursiem

Iepriekš vēstīts, ka Rihards Eigims ir gatavs cīnīties par savu taisnību tiesā. Pēc Daugavpils mēra domām, viņa latviešu valodas prasmju līmenis ir pietiekams darbam ieņemamajā postenī, saziņai ar iedzīvotājiem un ierēdņiem, kā arī pilsētas interešu aizstāvībai dažādās struktūrās.

Maija sākumā VVC pārstāve Sarmīte Pāvulēna informēja žurnālistus par to, ka mēra valodas zināšanas ir uzlabojušās salīdzinājumā ar līmeni pirms sešiem mēnešiem, taču tas nav pietiekams. Likums paredz, ka amatpersonas pienākums ir brīvi izmantot valsts valodu atbilstoši augstākās kategorijas otrajai pakāpei.

Pērnā gada oktobra sākumā VVC jau sodīja Eigimu par nepietiekamām latviešu valodas zināšanām. Iepriekš Valsts valodas centrs saņēma četrs sūdzības par Eigimu ar lūgumu pārbaudīt viņa latviešu valodas zināšanas. Rudenī politiķim tika dots pusgads zināšanu uzlabošanai. Kārtējā pārbaude notika 6. aprīlī, un Eigimam no jauna neizdevās nokārtot latviešu valodas eksāmenu atbilstoši nepieciešamajai kategorijai C2.    

Ziņu lente
0