Atkal divnieks: Daugavpils mērs nenokārto latviešu valodas eksāmenu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils mērs Rihards Eigims atkal nav spējis nokārtot latviešu valodas eksāmenu nepieciešamās kategorijas C2 saņemšanai un var palikt bez deputāta mandāta.

RĪGA, 9. aprīlis — Sputnik. Atkārtotas Valsts valodas centra (VVC) pārbaudes rezultāti parādījuši, ka Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims neprot latviešu valodu pietiekamā līmenī sava amata pienākumu pildīšanai, raksta "Naša gazeta".

Par to paziņoja VVC reģionālās nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna.

Рихардс Эйгимс - Sputnik Latvija
Valsts valodas centrs izrakstījis sodu Eigimam par nepietiekamām latviešu valodas prasmēm

Pērnā gada oktobrī, pēc pirmās pārbaudes, VVC izrakstīja Eigimam administratīvo sodu un deva pusgadu latviešu valodas apgūšanai, liekot deputātiem izskatīt jautājumu par līdzekļu piešķiršanu mēra valodas stundām. Taču mērs atteicies no finanšu atbalsta.

Sešiem mēnešiem apritot, Eigimam nav izdevies uzlabot savu rezultātu un parādīt atkārtotā eksāmenā savu zināšanu būtiskās izmaiņas. VVC konstatējis, ka Eigima zināšanas nekādi neatbilst augstākajai C2 kategorijai, kā to prasa viņa ieņemamais amats.

Valodas inspekcija atkārtoti sastādīja protokolu pilsētas mēram par administratīvo pārkāpumu.

Lēmumu par Eigima turpmāko likteni VVC ir jāpieņem tuvākā mēneša laikā. Saskaņā ar likumu, VVC ir jānosūta dokumentus tiesā jautājuma izskatīšanai par deputāta mandāta anulēšanu.    

Ziņu lente
0