Rimšēviča bijusī sieva: pret Latvijas bankas vadītāju izmanto "melno PR"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līga Rimšēviča ir pārliecināta, ka kampaņas mērķis ir sacelt traci, nevis vēlēšanās vai nepieciešamība iesēdināt Latvijas bankas vadītāju, taču KNAB viedoklis ir citāds.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jēkabs Straume noliedza baumas par to, ka korupcijas lieta pret Latvijas bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču sabrukšot. Telekanāla LNT programmā 900 sekundes Straume apgalvoja, ka lieta netiks slēgta.

Eiropas Centrālā banka (ECB) - Sputnik Latvija
ECB var iesūdzēt tiesā Latviju Rimšēviča lietas dēļ

KNAB apgalvo, ka apsūdzības pret Latvijas bankas vadītāju nav saistītas ar banku ABLV, starp kuras klientiem bijis pārlieku liels skaits nerezidentu no Krievijas un citām NVS valstīm. Daži vērotāji saista lietu pret Rimšēviču ar ASV Finanšu ministrijas prasību Latvijai atbrīvoties valsts bankās no nerezidentiem.

Vienlaikus izdevums "Parlamentskaja gazeta" raksta, atsaucoties uz izdevumu Privātā dzīve, ka Ilmāra Rimšēviča bijusī sieva Līga, kura strādā Nacionālajā teātrī, uzskata: viņas bijušais vīrs ir apmelots. Pēc viņas domām, ap viņu izvērsta "klasiska melnā PR kampaņa".

Līga ir pārliecināta, ka tās galvenais mērķis ir sacelt starptautisku traci, nevis vēlēšanās vai nepieciešamība iesēdināt Latvijas bankas vadītāju.

Latvijas bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs tika aizturēts aizdomās par kukuļa izspiešanu un saņemšanu 100 tūkstošu eiro apmērā. Vēlāk ierēdnis tika atbrīvots pret ķīlas naudu. KNAB pārbauda ziņas par to, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Sprūds un augstu stāvošs finanšu sektora darbinieks izspieduši kukuli no Grigorija Guseļņikova. Intervijā Associated Press baņķieris apgalvoja, ka kukuļa izspiešanā iesaistīts Rimšēvičs, taču pats Latvijas Bankas prezidents to kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0