Rimšēvičs apstiprinājis mediju publicētās fotogrāfijas autentiskumu

© Sputnik / Oksana DzadanLatvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs
Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilmārs Rimšēvičs piebilda, ka pasākuma dalībnieki fotografēšanās brīdī sēdējuši nejauši izraudzītās vietās un viņš neesot bijis pazīstams ar cilvēku, kurš sēdējis viņam līdzās.

RĪGA, 24. februāris — Sputnik. Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs intervijā avīzei Financial Times  apstiprinājis, ka 2010. gadā izdarītais fotouzņēmums, kas izplatījies valsts finanšu sektorā valdošā skandāla fonā, ir autentisks.

Pēc Latvijas Aizsardzības ministrijas datiem, 19. februāri pl. 19:05 aģentūras Associated Press žurnālists Karlo Piovano publicējis sociālajā tiklā Twitter ierakstu ar atsauci uz AP News. Publikāciju pavadīja fotouzņēmums, kas it kā izdarīts 2010. gadā medībās. Tajā redzams Ilmārs Rimšēvičs kopā ar citiem cilvēkiem. Fotogrāfija sāka parādīties citos ar Latviju nesaistītajos informatīvajos laukumos.

Valsts vadība uzskata šo publikāciju par kompromitējošu. Iepriekš Rimšēvičs izteica pieņēmumu, ka publicētā fotogrāfija ir safabricēta. Aizsardzības ministrija uzskata, ka tieši ar šo fotogrāfiju sākusies informācijas kampaņa pret Rimšēviču.

"Šī fotogrāfija ir ļoti labi pazīstama Latvijas iekšējās drošības dienesta darbiniekiem," – paziņoja Rimšēvičs un nosauca fotogrāfijas publikāciju par "vēl vienu mēģinājumu apmelot" un sagraut bankas prezidenta reputāciju.

Pabriks - Sputnik Latvija
Pabriks nosauca skandālu ar Rimšēviču par specdienestu darbu

Rimšēvičs piebilda, ka pasākuma dalībnieki fotografēšanās brīdī sēdējuši nejauši izraudzītās vietās un viņš neesot bijis pazīstams ar cilvēku, kurš sēdējis viņam līdzās.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbauda informāciju par to, ka bijušais maksātnespējas administrators Māris Spūds un augstu stāvoša finanšu sektora amatpersona izspieduši kukuli no Norvik Banka lielākā akcionāra Grigorija Guseļņikova. Pats Guseļņikovs intervijā AP paziņoja, ka Latvijas Bankas prezidents Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis no bankas kukuļus. Rimšēvičs to kategoriski noliedz. Latvijas Bankas prezidents tiek turēts aizdomās par kukuļa izspiešanu un saņemšanu 100 tūkstošu eiro apmērā. Viņš tika aizturēts, taču vēlāk izlaists brīvībā pret ķīlas naudu 100 tūkstošu eiro apmērā.

Ziņu lente
0