ECB var iesūdzēt tiesā Latviju Rimšēviča lietas dēļ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasEiropas Centrālā banka (ECB)
Eiropas Centrālā banka (ECB) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilmārs Rimšēvičs ir viens no trim Eiropas Centrālās bankas valdes locekļiem, pret kuriem ierosināta izmeklēšana, un vienīgais, kuram liegta iespēja apmeklēt ECB sēdes.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Eiropas Centrālā banka (ECB) iecerējusi noskaidrot Eiropas tiesā, vai Latvijas varasiestādēm ir tiesības aizliegt Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam pildīt savus pienākumus ECB valdē, informē Reuters.

Valdība aizliegusi par kukuļņemšanu apsūdzētajam Rimšēvičam pamest valsti, tāpēc viņš nav varējis piedalīties ECB sēdē ceturtdien. Viņš vairs nesaņem algu Latvijas bankā, un viņam atņemtas tiesības strādāt ar dokumentiem. Ierēdnis atteicies atkāpties no amata, tādējādi veidojot politisku dilemmu valdībai, kurai nav tiesību viņu atlaist, un nepatīkamu situāciju ECB.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Rimšēvičs lūdz atļaut viņam izbraukt no valsts

ECB interesējas par Eiropas tiesa viedokli jautājumā, vai Rimšēvičam noteiktie ierobežojumi atbilst Latvijas Bankas noteikumiem, kuri paredz iespēju atlaist no amata bankas prezidentu tikai gadījumos, ja viņš nespēj pildīt savus pienākumus vai atzīts par vainīgu nopietnā pārkāpumā.

"Bankas valde vienbalsīgi nolēma lūgt skaidrojumu par to, vai Latvijas Bankas vadītājam noteikti drošības pasākumi ir faktiska viņa atstādināšana no amata un vai šie pasākumi atbilst ES noteikumiem," — ECB vadītājs Mario Dragi informēja preses konferencē.

Rimšēvičs, kurš noliedz visas apsūdzības, ir viens no trim Eiropas Centrālās bankas valdes locekļiem, pret kuriem ierosināta izmeklēšana. Abi pārējie ir Grieķijas Bankas vadītājs Jannis Sturnars un Slovēnijas Bankas vadītājs Boštjans Jazbecs. Viņi turpina darbu ECB sēdēs. 

Ziņu lente
0