Politika

Par sevi un par to tur pusi: deputāts nobalsoja par budžetu divas reizes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ZZS deputāts Ingmārs Līdaka nobalsoja par sevi un par savu partijas biedru Juri Vectirānu, kurš izgāja parunāties ar savu paziņu skolotāju.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija plāno izskatīt Zaļo un zemnieku savienības deputāta Ingmāra Līdakas rīcību, kurš sēdes laikā nobalsojis cita deputāta vietā, raksta Nra.lv.

Kā paziņoja komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs, Saeimas sēdē, kuras laikā tika apstiprināts valsts budžets, Līdaka kādā no balsojumiem  nospieda pogu gan par sevi, gan par kaimiņu. Tā kā sēdi rādīja televīzijā, Līdakas rīcībai pievērsa uzmanību kāds televīzijas skatītājs.

Pats līdaka pastāstīja radio Baltkom, ka viņa partijas biedrs Juris Vectirāns bija spiests iziet un palūdza viņu nobalsot viņa vietā.

Артус Кайминьш - Sputnik Latvija
Politika
Kalnozols iesniedza sūdzību pret Kaimiņu Ētikas komisijā

"Saeimā notika skolēnu ekskursija no Madonas. Viņi ieradās tik nepiemērotā laikā, kad visi deputāti bija aizņemti, nācās skatīties deputātiem pakausī. Nu un Vectirāns — viesu vidū bija arī viņam pazīstama skolotāja — tomēr izgāja uz mirkli, norādot: nobalso, es šajā likumprojektā absolūti piekrītu komisijai. Vainīgs, protams, atzīstu kļūdu, vairāk tā nedarīšu. Taču es varu ar pārliecību teikt, ka tas neietekmētu balsojuma rezultātu šajā likumprojektā. Sodīs, protams, taču tas būs arī preventīvs pasākums citiem deputātiem, kuri dažkārt, iespējams, nospiež ne tikai savu pogu," pateica Līdaka.

Lietu izskatīšana saistībā ar ētiku var tikt iniciēta tikai pēc kāda no deputātiem lūguma, tādēļ Ētikas komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs grasās pats iesniegt attiecīgu iesniegumu.

Atzīmēsim, ka Saeimas un parlamenta komisiju sēžu demonstrēšana televīzijas ēterī jau kuru reizi ļauj latviešiem pamanīt nestandartu tautas kalpu un ministru uzvedību: tā, piemēram, nodokļu reformas apspriešanas laikā kameras objektīvā iekļuva tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kurš bija aizrāvies ar "glāžubola" spēli.    

Ziņu lente
0