Politika

Kalnozols iesniedza sūdzību pret Kaimiņu Ētikas komisijā

© Foto : SaeimaАртус Кайминьш
Артус Кайминьш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas rudens sesijas laikā deputāts Artuss Kaimiņš nosauca deputātu Valdi Kalnozolu par "slimu" un "trako" un ieteica viņam griezties pie ārsta.

RĪGA, 9. janvāris – Sputnik. Saeimas deputāts Valdis Kalnozols (Zaļo un zemnieku savienība) aicina parlamenta Mandātu un ētikas komisiju izvērtēt deputāta Artusa Kaimiņa izteicienus par viņu, sodīt Kaimiņu par rupjiem izteicieniem un pieprasīt, lai tas ņem savus vārdus atpakaļ, raksta portāls Skaties.lv.

Edvīns Šnore - Sputnik Latvija
Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja pārbaudīs Edvīna Šnores izteikumus

"Kopš brīža, kad Artuss Kaimiņš ir kļuvis par Saeimas deputātu, viņš neskaitāmas reizes aizvainojoši un neētiski izteicies par mani un citiem kolēģiem," — paskaidroja komisijas iesniegumā Kalnozols. Viņš precizēja, ka runā par 16. novembra un 7. decembra parlamenta sēdēm, kad Kaimiņš debašu laikā ieteica viņam griezties pie ārsta.

Kā piemēru viņš minējis tādas Kaimiņa replikas kā: "Kad pēdējo reizi savu sievu siti?", "Aizej pie ārsta, ja gribas!", "Tu nodarbojies ar emocionālo vardarbību šeit", "Tu esi slims!", "Un es sapratu, Valdi Kalnozol, manuprāt, jūs tiešām esat traks"," — pastāstīja Kalnozols. (2016. gada martā Saeima deva piekrišanu krimināllietas izskatīšanai pret Kalnozolu par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu. Pēc paša deputāta sacītā, notikušajam esot ģimenes raksturs).

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš - Sputnik Latvija
Latvijā ir pārāk daudz ministru, uzskata Kaimiņš

Deputāts lūdz komisijai izvērtēt izteicienus ne vien pret viņu, bet arī pret viņa ģimenes locekļiem.

"Šāda veida uzvedība un personīgi aizskarošu apgalvojumu izteikšana pret mani un pārējiem Saeimas kolēģiem no deputāta Kaimiņa puses jau ir izveidojusies par normālu ikdienas praksi, savukārt brīdī, kad deputāts pārkāpj jebkādas "sarkanās līnijas" un sāk aizskart parlamentāriešu ģimenes locekļus un bērnus, tas ir jāaptur un par to jāsoda nekavējoties," — noslēgumā saka Kalnozols.

Atzīmēsim, ka oktobrī Latvijas Zaļās partijas (LZP) vadība nolēma īslaicīgi izslēgt Kalnozolu no partijas sakarā ar viņa neētisko uzvedību attiecībā pret veselības ministri Andu Čakšu – tostarp, viņš asi izteicās sakarā ar viņas grūtniecību.

Savukārt Kaimiņš rudenī iesniedzis sūdzību Ētikas komisijai par "Vienotības" deputātu Veiko Spolīti, kurš Saeimas sēdes laikā nodemonstrēja aizvainojošu žestu.

Ziņu lente
0