Populārākās Ziemassvētku dāvanas Latvijā

© Foto : pixabay.com / PexelsНовогодние подарки
Новогодние подарки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziemassvētkos latvieši izvēlas dāvināt galda un kāršu spēles, kā arī telefonus, gudros pulksteņus, planšetes, televizorus, spēļu konsoles un preces mājai.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Saskaņā ar reālajiem pirkumu datiem laika posmā no 19. novembra līdz 12. decembrim, par populārākajām Ziemassvētku dāvanām Latvijā šogad kļuva rotaļlietas, telefoni, gudrie pulksteņi un planšetes, vēsta Mixnews.lv.

Pirmo vietu populārāko dāvanu vidū ieņem rotaļlietas, kuru vidū bieži izvēlas galda un kāršu spēles, kā arī interaktīvas un attīstošas spēles.

Rotaļlieta Santa Klauss - Sputnik Latvija
Kā izbojāt svētkus: bīstamas dāvanas, kuras apdraud veselību

Otra populārākā dāvanu kategorijā ir telefoni, gudrie pulksteņi un planšetes, trešo populārāko dāvanu vietu ieņēma televizori un spēļu konsoles.

Ceturtajā vietā izrādījās preces mājai: sienas pulksteņi, pannas, tējkannas un kastroļi.

Piektajā vietā ir sporta preces, piemēram, fitnesa inventārs, sestajā ir veselības un skaistuma preces, kuru vidū vispiktākie kļuva matu taisnotāji, fēni, skuvekļi un elektriskās zobu sukas.

Septītajā vietā ir smaržas, astotajā – datora piederumi, savukārt devītajā vietā izrādījusies mājas sadzīves tehnika.

Iepriekš tika ziņots, ka, saskaņā ar Maxima Latvija aptauju, vairums latviešu šogad iztērējuši Ziemassvētku dāvanām ne mazāk par 60 eiro. Saskaņā ar pētījuma datiem, ievērojama daļa, jeb 45% Latvijas iedzīvotāju, sāk pamazām gatavot dāvanas jau kopš decembra sākuma, 22% atliek šos darbus uz pēdējo nedēļu, savukārt 4% plāno tikt ar to galā pēdējā brīdī.

Военнослужащие Великобритании на параде в Риге - Sputnik Latvija
Britu karavīri Afganistānā neapmierināti ar Ziemassvētku dāvanām

Turklāt 17% latviešu pateica, ka sāk gatavot dāvanas jau novembrī, 4% — jau oktobrī, savukārt vēl 8% minēja, ka uzsāka šos pasākumus daudz agrāk.

Tikai 1% respondentu atzina, ka vispār neplāno neko dāvināt svētkos.

Tāpat tirdzniecības zīmolu patentu atbildīgā Ruta Olmane iepriekš ieteica neveikt neapdomātus pirkumus un izturēties pret dāvanu izvēli ar īpašu uzmanību, jo, nopērkot nekvalitatīvu preci, var pazaudēt ne vien naudu, bet arī veselību.

Visbiežāk bīstami viltojumi sastopas alkoholisko preču, kosmētisko līdzekļu un bērnu rotaļlietu vidū, turklāt veselībai var kaitēt arī apģērbs, apavi un juvelierizstrādājumi.

Ziņu lente
0