Britu karavīri Afganistānā neapmierināti ar Ziemassvētku dāvanām

© Sputnik / Sergey MelkonovВоеннослужащие Великобритании на параде в Риге
Военнослужащие Великобритании на параде в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
500 britu karavīriem kopumā piešķīra 500 mārciņas svētku pasākumu sarīkošanai.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Britu karavīri Afganistānā ir sarūgtināti, jo vadība piešķīrusi tikai vienu britu mārciņu katram cilvēkam Ziemassvētku svinībām, kamēr citu valstu militārpersonām būs iespēja nosvinēt krāšņus svētkus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Sunday Times.

Британская атомная подводная лодка Ambush - Sputnik Latvija
Britu zemūdens flotes jūrnieki sūdzējās Mejai, ka nevar ielādēt pornogrāfiju

Saskaņā ar avīzes informāciju, 500 britu karavīriem kopumā piešķīra 500 mārciņas svētku pasākumu sarīkošanai. Salīdzinājumam: viņu amerikāņu kolēģi saņēma no Vašingtonas astoņas Jaungada egles, svētku rotājumus, daudz tītara gaļas svētku galdam un jaunās "Zvaigžņu kari" filmas kopiju.

"Starpība amerikāņu un britu pieejā izbrīna. Kā armijai, mums nav tikpat daudz naudas, cik ir ASV, taču pat dāņi un mongoļi, izskatās, dara vairāk (saviem karavīriem)," — paziņoja viens no Kabulā izmitinātiem britu virsniekiem.

Cits karavīrs atzīmēja, ka Londonas piešķirto līdzekļu "nepietiks pat kafijai".

"Amerikāņi sūta vairāk naudas, lai pabarotu klaiņojošus kaķus savā vienībā," — piebilda viņš.

NATO misija atrodas Afganistānā kopš 2015. gada 1. janvāra. Saskaņā ar NATO un Afganistānas abpusējo vienošanos valstī atrodas apmēram 12 tūkstoši karavīru, viņi nodarbojas ar afgāņu karaspēku apmācīšanu un konsultēšanu. Misija neparedz piedalīšanos kaujās.

Ziņu lente
0