Ģimenes ārsti daļēji atsāks pieņemšanu

© Sputnik / Оксана ДжаданĢimenes ārstu streiks
Ģimenes ārstu streiks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ģimenes ārstu asociācija izdevusi rīkojumu, ka streiks turpināsies līdz 1.oktobrim, un līdz tam laikam cer uz pārrunām ar premjerministru.

RĪGA, 20.jūlijs — Sputnik. Ģimenes ārsti pāriet pie "modificēta streika", kura laikā dienā pieņems ne vairāk kā 20 pacientu, paziņoja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) vadītāja Sarmīte Veide.

Pēc viņas vārdiem, aizvakar asociācija izskatīja premjerministra Māra Kučinska un veselības ministres Andas Čakšas piedāvājumus situācijas uzlabošanai veselības aprūpes nozarē, pēc kā nolēma neparakstīt vienošanos ar valdību un turpināt streiku citā formā.

"Izskatot šos piedāvājumus, mēs redzam, ka nekas nav mainījies, un pat lietas, kurās mēs panācām vienošanos tikšanās laikā, tajos netika iekļauti. Tādēļ mēs neparakstīsim vienošanos, " citē Veidi Mixnews.lv.

Lēmumu par streika formas izmainīšanu ģimenes ārsti pieņēma, ņemot vērā situāciju un pacientu zvanus. LĢĀA izdeva paziņojumu, ka streiks turpināsies līdz 1.oktobrim, un līdz tam asociācija cer uz pārrunām ar premjeru par situācijas atrisināšanu. Šajā laika periodā ārsti pieņems ne vairāk kā divdesmit pacientu dienā. Streika komiteja aicina ārstus neparakstīt līgumus par elektroniskās veselības aprūpes sistēmu un neizmantot to.

Latvijas veselības ministre Anda Čakša - Sputnik Latvija
Čakša kritizē Ģimenes ārstu asociāciju par spītību

Veselības ministre uzskata šo aicinājumu par destruktīvu un pret pacientiem virzītu. Tāpat ministre apstiprināja, ka primārās veselības aprūpes pieejamība Latvijā ir atjaunota un ģimenes ārsti pieņem vidēji 19 pacientu dienā. Viņa piebilda, ka pret visiem ģimenes ārstiem attiecas jau iepriekš ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociāciju (LLĢĀA) parakstītā vienošanās. LLĢĀA tikšanās laikā ar premjeru panāca kompromisu un pārtrauca streiku.

Iepriekš kļuvis zināms, ka Veselības ministrija uzaicināja ģimenes ārstus uz tikšanos 27.jūlijā problēmu jautājumu pārrunām, kuru vidū ir birokrātijas samazināšana un kvalitātes kritēriji.    

Ziņu lente
0