Ģimenes ārsti 3. jūlijā sāks beztermiņa streiku

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasSlimnīca. Foto no arhīva
Slimnīca. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akcija ilgs līdz brīdim, kamēr tiks panākta vienošanās ar Veselības ministriju.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) un Veselības ministrijas pārstāvjiem nav izdevies panākt kompromisu pārrunās, kas sākās vakar, tāpēc 3. jūlijā ģimenes ārsti sāks beztermiņa streiku.

"Diemžēl vienošanās ar VM šodien nav panākta, jo VM piedāvājums bija tāds pats kā iepriekš un nekāda pretimnākšana nav bijusi. Palikām katrs savās pozīcijās, līdz ar to vairs sarunu nebūs un 3.jūlijā plkst.12 Latvijā sāksies ģimenes ārstu streiks," — LĢĀA prezidentes Sarmītes Veides teikto citēja NRA.

Viņa piezīmēja, ka  streiks turpināsies līdz brīdim, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām. Veide paskaidroja, ka Veselības ministrijas ierosinājumi nav atbilduši mediķu prasībām, lai arī pārrunu dalībniekiem izdevies atrast atsevišķus kopējus punktus, taču vienošanās nav panākta.

Врач скорой помощи - Sputnik Latvija
Ģimenes ārstu asociācija lems par streika rīkošanu

VM un LĢĀA domas būtiski atšķirās ģimenes ārstu darba apmaksas sistēmas un darba organizācijas jautājumos. Veselīas aprūpes sistēmas reformas paredzētā ģimenes ārstu prakšu izveide, pēc mediķu domām, nozīmē, ka tiks mainīts iepriekšējais ģimenes ārstu darba modelis, jo tas ietver dežūras vakara un nakts stundās, kā arī brīvdienās.

Pie tam ģimenes ārsti izvirzījuši vairākas prasības veselības aprūpes elektroniskās sistēmas (e-veselības) darbam, kas patlaban tiek testēta. Pilvērtīgs e-veselības darbs tiks sākts no 1. septembra. Sputnik jau rakstīja, ka patlaban tai pievienojušies mazāk nekā ceturtā daļa ģimenes ārstu.

Veide atzīmēja, ka nedēļas nogalē streika komiteja pieņems lēmumu par pacientu apkalpošanu streika laikā.

Ziņu lente
0