Ģimenes ārstu asociācija lems par streika rīkošanu

© pixabayВрач скорой помощи
Врач скорой помощи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģimenes ārstus satrauc divi jautājumi: e-veselības sistēmas ieviešana un atalgojuma jautājums. Lai gan viens no jautājumiem šodien daļēji atrisināts, atalgojuma pieaugums visiem nozares mediķiem nākamgad nav plānots.

RĪGA, 2. decembris – Sputnik. Šodien Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valde lems par iespēju rīkot streiku, vēsta aģentūra LETA. Gadījumā, ja valde vienosies par streika nepieciešamību, par šo jautājumu tiks runāts arī vēlāk notiekošajā ģimenes ārstu konferencē.

Medmāsa stacionārā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tiek pagarināts e-veselības sistēmas brīvprātīgas lietošanas termiņš

Valdes sēde paredzēta plkst.12, bet konference – plkst.14. Tā organizēta viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija".

Jau ziņots, ka neraugoties uz e-veselības sistēmas obligātas lietošanas termiņa pagarināšanu par deviņiem mēnešiem, Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valde un pēc tam arī pilnsapulce vēl spriedīs par streika nepieciešamību.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, ģimenes ārstus satrauca divi jautājumi: e-veselības sistēmas ieviešana un atalgojuma jautājums. Lai gan viens no jautājumiem šodien daļēji atrisināts, atalgojuma pieaugums visiem nozares mediķiem nākamgad nav plānots.

Veide sacīja, ka arī jau iepriekš ir pārcelti e-veselības ieviešanas termiņi, tomēr šajā laikā nekas nav mainījies, tāpēc asociācija arī šoreiz raugās piesardzīgi. Viņa atzīmēja, ka deviņi mēneši ir pats mazākais laiks, kurā iespējams veikt sistēmas pilotprojektu un novērst atklātās kļūdas.

Attiecībā uz atalgojumu Veide atgādināja, ka mediķi cerēja uz papildu aptuveni 20 miljoniem eiro nākamā gada budžetā algu palielināšanai, tomēr tas nav noticis.

Ziņu lente
0